Advertisement

flote-masini-floteauto
Home Finanţare Leasing operaţional Flotele administrate în leasing operațional au crescut cu 1.300 de vehicule în S1

Flotele administrate în leasing operațional au crescut cu 1.300 de vehicule în S1

Piața de leasing operațional a atins 57.000 de unități în administrare la finalul primei jumătăți a anului, cu aproximativ 1.300 de autovehicule mai mult față de sfârșitul anului 2015 și în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie-iunie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 6.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 14% din totalul înmatriculărilor noi (42.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare).

Față de primul trimestru, cifrele arată o creștere a ponderii leasingului operațional în total înmatriculări cu 2 puncte procentuale.

Astfel, previziunea pentru finalul anului – 60.000 de autovehicule în administrare – poate fi îndeplinită, potrivit ASLO.

„În trimestrul doi al anului, piața de leasing operațional a continuat creșterea. Ne bucurăm să vedem că leasingul operațional a devenit o soluție general adoptată pentru exploatarea parcurilor auto. Acest lucru este confirmat de creșterea ponderii din totalul înmatriculărilor auto”, au punctat reprezentanții ASLO.

flote-masini--floteautoConform datelor Asociației, primii cinci jucători din cadrul asociației sunt LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility și RCI Finanțare România.

Membrii asociației reprezintă peste 98% din total piață.

Structura portofoliului (la nivel de asociație) include servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote), cu o cotă de 72%, urmate de management de flote 19%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO) a devenit funcțională în martie 2011 și este o asociație profesională.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...