Flotele administrate în leasing operațional au crescut cu 1.300 de vehicule în S1

Piața de leasing operațional a atins 57.000 de unități în administrare la finalul primei jumătăți a anului, cu aproximativ 1.300 de autovehicule mai mult față de sfârșitul anului 2015 și în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.
flote-masini-floteauto

În perioada ianuarie-iunie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 6.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 14% din totalul înmatriculărilor noi (42.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare).

Față de primul trimestru, cifrele arată o creștere a ponderii leasingului operațional în total înmatriculări cu 2 puncte procentuale.

Astfel, previziunea pentru finalul anului – 60.000 de autovehicule în administrare – poate fi îndeplinită, potrivit ASLO.

„În trimestrul doi al anului, piața de leasing operațional a continuat creșterea. Ne bucurăm să vedem că leasingul operațional a devenit o soluție general adoptată pentru exploatarea parcurilor auto. Acest lucru este confirmat de creșterea ponderii din totalul înmatriculărilor auto”, au punctat reprezentanții ASLO.

flote-masini--floteautoConform datelor Asociației, primii cinci jucători din cadrul asociației sunt LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility și RCI Finanțare România.

Membrii asociației reprezintă peste 98% din total piață.

Structura portofoliului (la nivel de asociație) include servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote), cu o cotă de 72%, urmate de management de flote 19%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO) a devenit funcțională în martie 2011 și este o asociație profesională.

 

Adaugati comentariu