Flota Ministerului Justiţiei, reînnoită cu 241 de vehicule

Ministerul Justiţiei va reînnoi parcul auto al instanţelor de judecată cu 241 de autovehicule, potrivit anunţului de participare valoarea contractului fiind de aproximativ 10,4 milioane de lei.
ASF

Potrivit ministrului Tudorel Toader, licitaţia a fost finalizată, urmând ca fiecare instanţă de judecată să deţină astfel, câte o maşină. Parcul auto al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost deja actualizat, astfel că aici nu vor fi distribuite autoturismele nou-cumpărate.

„Licitaţia a fost adjudecată, şi am apreciat chiar, de către divizia comercială a producătorului auto. Preţul de achziţie al vehiculelor a fost substanţial diminuat faţă de ce estimam pentru că nu s-a mai interpus între minister şi producător un intermediar care să aibă câştigul lui firesc. S-a făcut o economie consistentă căreia îi găsim o altă destinaţie”, a spus ministrul Justiţiei.

Maşinile le vor înlocui pe cele vechi, care fie vor fi casate, fie vor fi date cu titlu gratuit altor instituţii.

Autoturismele sunt destinate deplasării în interes de serviciu a personalului sau documentelor de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei şi a instanţelor judecătoreşti, pe următoarele categorii de drumuri: autostrăzi;
drumuri europene; drumuri naţionale; drumuri judeţene; drumuri comunale.

Conform caietului de sarcini anexat licitaţiei, „utilizarea acestor autoturisme la nivelul Ministerului Justiţiei şi a instanţelor de judecată va contribui la creşterea calităţii actului de justiţie”, aducând beneficii precum „modernizarea parcului auto” şi „îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru desfăşurarea activităţii”.

 

Adaugati comentariu