Dolo Trans Olimpic a mizat pe o flotă de la Mercedes-Benz

Compania Dolo Trans Olimpic este transportatorul care a achiziționat în 2015 cea mai mare flotă de autocamioane Mercedes-Benz. Compania a primit deja 79 de unități, urmând ca în 2016 să mai recepționeze alte 46 de camioane.

Dolo Trans Olimpic a debutat pe piața românească de transport de mărfuri pe distanțe lungi la finele anului 2011 cu opt camioane. Firma, cu sediul în Ploiești, a reușit în 2014 o cifră de afaceri de 38 milioane lei, iar astăzi numără 171 de angajați. Majoritatea camioanelor lor sunt Euro 5, Euro 5 EEV și Euro 6 și cele mai multe sunt Mercedes-Benz.

Am testat în paralel mai multe modele de la mai multe companii şi dintre toate acestea Mercedes-Benz Actros a ieşit cel mai bine în ceea ce priveşte consumul. Au contribuit la decizia noastră seriozitatea şi calitatea serviciilor companiei, astfel că am ales să ne extindem flota cu unităţi Actros“, a declarat Cristian Dolofan, director general Dolo Trans Olimpic.

Mercedes-Benz-flotaConsumul și fiabilitatea au contribuit decisiv în decizia de achiziție a modelelor din flota companiei, dar și sistemul de service-uri autorizate din România și din Europa. Autocamioanele achiziționate de DTO sunt din gamele Actros, cu motorizările de 450 CP și cele de 430 CP. De asemenea, pentru distribuția internă de mașini, DTO mai are 12 unități Atego 1527 L.

 

 

Administratorii DTO au optat de asemenea pentru sistemele FleetBoard și Predictive Powertrain Control. Acestea influențează decisiv eficiența unui camion. FleetBoard este sistemul inovator folosit de Mercedes-Benz care, împreună cu PowerShift 3 , utilizează hărţi digitale şi poziţionarea GPS pentru a adapta consumul de combustibil în raport cu distanţa pe care camionul o are de parcurs, obţinându-se astfel rezultate optime ale consumului.

Cursurile puse la dispoziţie de Mercedes-Benz fac parte din pachetul Driver Training, care însoţeste fiecare livrare a unui nou camion şi este realizat de trainer-ii Mercedes-Benz România. De acestea au beneficiat şi şoferii Dolo Trans Olimpic pentru a utiliza la maximum toate opţiunile de care dispun pe camioanele Actros.

Trainerii oferă şoferilor o prezentare detaliată a camionului şi, cel mai important, explică modalitatea prin care camionul poate obţine rezultate optime, oferind sfaturi pentru îmbunătăţirea stilului de condus în vederea eficientizării. Adaptarea la nou şi însuşirea informaţiilor dobândite în cadrul acestor cursuri au ajutat doi şoferi de la Dolo Trans Olimpic să devină chiar câştigătorii primelor două locuri pe România, în competiţia internaţională  derulată de FleetBoard Drivers` League.

 

 

Adaugati comentariu