Advertisement

leasing operațional
Home Finanţare Leasing operaţional Flota de vehicule în leasing operațional a Business Lease a crescut cu 13,5% în 2022

Flota de vehicule în leasing operațional a Business Lease a crescut cu 13,5% în 2022

Flota în leasing operațional a companiei Business Lease România a crescut cu 13,5%, în 2022, iar flota de mașini de închiriat a avut o rată de ocupare de 93% la nivelul întregului an.

Totodată, potrivit Sondajului privind satisfacția clienților, compania a obținut anul trecut cel mai mare scor NPS (Net Promotion Score), de 71 de puncte, în creștere cu 18% față de anul precedent.

Philip Aarsman„Principalele noastre obiective în 2022 au fost consolidarea portofoliului de clienți și retenția acestora, dar și menținerea echipei de consultanți. Am fost foarte mulțumiți în acest an de evaluarea primită din partea clienților și a colegilor noștri. În cadrul evaluării NPS am obținut un scor de 71, ceea ce reprezintă un mare pas înainte față de anul trecut, când scorul obținut a fost de 60 de puncte. Pe de altă parte, angajații noștri au acordat 69 de puncte în eNPS, menționând printre aspectele pe care le apreciază cel mai mult atmosfera de la birou și relația cu colegii, ceea ce, după perioada de lucru la distanță, a fost nu doar o surpriză plăcută, ci și confirmarea faptului că strategia noastră, cultura deschisă și valorile companiei Business Lease, care au în centru grija pentru oameni și dezvoltarea acestora, sunt apreciate de angajații noștri”, a explicat Philip Aarsman, director general Business Lease România.

Produsul de leasing operațional, vedeta perioadei

Pe de altă parte, în contextul provocărilor cu care se confruntă economia globală încă de anul trecut, reprezentanții companiei consideră că leasingul operațional este un produs care aduce beneficii multiple firmelor.

Oana Iancu Business Lease„Întrucât 2022 a adus noi provocări pentru afaceri la nivel mondial, companiile și-au concentrat atenția asupra activităților esențiale și au externalizat activitățile care nu au legătură cu acestea, investindu-și resursele cu prudență. Leasingul operațional a fost vedeta acestei perioade, deoarece a ajutat companiile partenere să rămână flexibile și să își aloce bugete pentru investiții mai importante. Acest lucru a dus la o creștere de 13,5% a flotei finanțate de Business Lease România în 2022”, a precizat Oana Iancu, directorul comercial al companiei.

Deși anul trecut nu a fost afectat direct de pandemia de coronavirus, problemele au persistat în producția de vehicule și piese auto, precum și în lanțurile de aprovizionare, din cauza conflictului ruso-ucrainean.

„Ca urmare, comparativ cu anul 2021, am avut un număr mai mic de terminări, în mare parte datorită creșterii perioadei de livrare pentru autoturisme noi la o medie de 6-9 luni și ca urmare a prelungirii contractelor existente. În ceea ce privește raportul de terminări față de contractele noi, vorbim în 2022 despre un număr triplu de comenzi noi față de mașinile vândute până acum”, a subliniat Oana Iancu.

În prim plan, serviciile de închiriere pe termen scurt

Întârzierile cauzate de perturbările la nivelul lanțurilor logistice care au cauzat extinderea termenelor de livrare pentru autoturisme și piese de schimb au adus soluțiile de externalizare a flotelor și mai mult în centrul atenției. Pentru a veni în sprijinul clienților în aceste perioade, a fost dezvoltat un nou produs, Business Lease SMART, care să le permită acestora să acopere aceste perioade într-un buget confortabil și, în acelasi timp, să beneficieze de flexibilitatea impusă de proiectele derulate.

Business Lease„Flota noastră de rent, ce include o mare varietate de mărci și vehicule nu mai vechi de 1 an, a atins anul trecut o rată de ocupare de 93%. Rezultatele obținute, dincolo de a fi influențate de contextul favorabil din piață, au la bază investiția noastră constantă în construirea unei flote care să asigure diversitate de brand și siguranța în orice moment”, a menționat Georgiana Lefter, Head of Remarketing, Rent & Supply Chain.

Creștere cererea pentru externalizarea managementului

Potrivit reprezentanților Business Lease, anul 2022 a venit și cu o creștere a numărului de cereri de externalizare a managementului flotelor.

Leasing operaţional”A fost un semnal pentru noi că toate creșterile de prețuri asociate întreținerii autovehiculelor și presiunea asupra bugetelor au forțat organizațiile să caute soluții de externalizare. Pentru noi, o prioritate a fost securizarea parteneriatelor noastre, dar și menținerea unui nivel de servicii aliniat la standardele noastre de calitate”, a arătat Mircea Ungureanu, Head of Operations Services în cadrul Business Lease România.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Parcul auto național a crescut cu 3% în 2022, fiind înmatricuate 9,9 mil. vehicule

Volkswagen. Upgrade pentru platforma MEB

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ayvens
Leasing operaţional

Ayvens intră în parteneriat cu BYD pentru a livra vehicule electrice în Europa

Ayvens (ALD Automotive – LeasePlan) a semnat un memorandum de înțelegere cu...

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...