Flotă de 35 autoturisme în leasing operațional pentru Primăria Constanța

Primăria Constanța a contractat o flotă de 35 autoturisme în leasing operațional de la compania Center Tea&CO SRL, valoarea contractului, cu o durată de 4 ani, fiind de 2,86 milioane de lei (fără TVA).leasing operațional

Potrivit autorității contractante dintre cele 35 de autoturiame, 28 de vehicule vor avea motorizări clasice clasice (combustie internă), iar 7 vehicule vor fi electrice.

Contractul este împărțit în loturi:

  • Lotul 1 – 8 autoturisme clasice și 2 autoturisme electrice,
  • Lotul 2 – 5 autoturisme clasice și 2 autoturisme electrice,
  • Lotul 3 – 15 autoturisme clasice (din care 3 neechipate) și 3 autoturisme electrice.

Despre leasing operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor sau instituțiilor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-și derula activitatea, în schimbul achitarii unei rate, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, clientul plătește doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită, în general, avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioadă și kilometraj) să rămână constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

CITEȘTE ȘI:

CSALB: Timpul mediu de soluţionare a unei negocieri dintre un consumator şi o bancă a scăzut la 33 de zile

Tesla și-a inaugurat fabrica din Germania, o investiție de 5 miliarde de euro

 

 

Adaugati comentariu