Flota autonomă, din 2017 pe șosele

Rularea autonomă se apropie cu pași repezi de realitate: o companie de curierat din Japonia va începe să livreze coletele folosind van-uri complet autonome, din 2017!
Flota autonoma Japonia

Proiectul reprezintă o colaborare între compania DeNA, care va pune la punct tehnologia, și Yamato, o companie de curierat din Japonia. Începând cu luna martie a anului viitor, vor începe livrările coletelor într-o zonă a Japoniei care încă n-a fost divulgată.

Proiectul, numit Robonekoyamato, va permite clienților să comande produse online și să aleagă adresa livrării, folosind o aplicație smartphone. Un vehicul ce va rula autonom, le va aduce coletul la ușă, însă în spatele volanului său se va afla un șofer ce va putea prelua controlul în orice moment.

Flota autonoma Japonia

Mai mult, clientul va fi anunțat prin aceeași aplicație de sosirea coletului. Portiera laterală culisantă se va deschide automat, dezvăluind o serie de compartimente. Ușița compartimentului aferent se debloca, permițând clientului să-și ridice singur coletul.

Programul va funcționa non-stop, pentru a aduna cât mai multe date despre orarul preferat de clienți și despre comportamentul tehnologiei în toate condițiile de trafic și de luminozitate. Aceasta nu este prima variantă de vehicul autonom propusă de DeNa. În primăvară, dezvoltatorul japonez de tehnologie a testat în trafic real, cu succes, un taxi autonom.

Sursa: Motor1

Adaugati comentariu