Advertisement

dosare-arhiva-floteauto
Home Administrare flote Asigurări Topul celor mai reclamați asigurători în primele 6 luni

Topul celor mai reclamați asigurători în primele 6 luni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 petiții transmise de către asigurați/păgubiți, dintre care au fost înregistrate, analizate şi soluţionate în mod unic pe petent 4.998 reclamații.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul petiţiilor analizate şi soluţionate, în mod unic pe petent, a scăzut cu 2%.

Din analiza petiţiilor rezultă că City Insurance, Asirom VIG, Carpatica Asig și Euroins au cumulat 76,14% din totalul petiților înregistrate în primul semestru al anului.

Situaţie comparativă a primelor zece societăţi pentru care s-au înregistrat cele mai multe petiții:

petitii-floteauto

Sursa: ASF

Cifra agregată a petițiilor include și: reveniri/completări la petiții deja analizate, solicitări care nu intră în sfera de competență a ASF, solicitări trimise de către service-urile auto, solicitări referitoare la obiectul de activitate al altor direcții de specialitate din cadrul Autorităţii și care au fost predate acestora etc.

Pe de altă parte, Forte Asigurări (+8.100%), City Insurance (165,49%), Carpatica Asig (+45,13%) și Asirom VIG (+26,00%) au înregistrat, în primele şase luni ale anului, creşteri ale numărului de petiţii înregistrate comparativ cu intervalul similar al anului 2015. Pentru celelalte societăți au fost consemnate scăderi ale numărului de petiții primite în semestrul I 2016 față de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de cătresocietatea Euroins (-42,10%), urmată de Uniqa Asigurări (-40,32%) și Generali România (-34,75%).

Ce au reclamat petenţii

Pe clase de asigurări, segmentul asigurărilor generale a înregistrat cel mai mare număr de reclamaţii, 98,08% din total.
Reclamaţiile aferente asigurărilor obligatorii auto sunt în creștere cu 4,10% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce petiţiile pe asigurările CASCO au scăzut cu 16,49%. Segmentul asigurărilor de incendii și alte daune la proprietăți a consemnat o scădere a reclamațiilor cu 41,54%.

Aspectul cel mai des reclamat de către petenți a fost neplata despăgubirilor solicitate, acestea reprezentând 82% din totalul petițiilor analizate în intervalul menţionat, din care 77% se referă la dosare de daună deschise în baza polițelor RCA.

Situația comparativă a petițiilor funcție de clasa de asigurare reclamată:

petitii1-floteauto

Sursa: ASF

Aproape 68% dintre petițiile primite de către ASF au fost finalizate şi soluţionate în favoarea petenţilor, iar circa 50% dintreacestea au fost finalizate prin plata despăgubirilor solicitate/cuvenite.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...