Advertisement

Camion Tesla Semi by Jason Torchinsky
Home Piaţa auto Flotă verde Tesla va lansa 3 vehicule pentru flote în viitorii ani

Tesla va lansa 3 vehicule pentru flote în viitorii ani

Tesla și-a dezvăluit planurile de viitor. Printre ele, un cap tractor, un autobuz și un pick-up. Toate electrice, toate autonome!

Tehnologia propulsoarelor electrice pătrunde, ușor-ușor, și în categoria utilitarelor. După ce Nikola a anunțat primul camion electric, ”dând verde” precomenzilor, iar americanii de la Atieva au dotat un Mercedes Vito cu motor electric, ridiculizând două supercaruri, Tesla contraatacă. O parte din planurile de viitor, numite sugestiv Tesla Master Plan Part Deux, este reprezentată de trei vehicule utilitare.

Camion Tesla Semi by Jason Torchinsky

Credit desen: Jason Torchinsky

Primul – un cap-tractor destinat transporturilor pe distanțe lungi, este deja în fază incipientă de dezvoltare. Numele lui este sugestiv: Tesla Semi. Deși nu există încă niciun fel de informație, ne imaginăm o cabină extrem de aerodinamică, ce va ajuta din plin bateriile să-și mențină rezervele de energie. Dacă vor decide să păstreze arhitectura folosită la autoturisme, atunci camionul va avea bateriile în partea de jos și mai multe motoare, care vor antrena puntea din spate.

Tesla Model X

A doua utilitară va fi un pick-up, despre care, de asemenea, americanii nu dau detalii. Poate fi, totuși, un derivat al SUV-ului Model X, cu o consolă spate mai lungă. În final, ultimul vehicul pe care-l dezvoltă compania americană este un autobuz ce promite să fie mai mic decât cele cu care suntem actualmente obișnuiți, oferind totuși loc și pentru biciclete, și fiind suficient de agil încât să țină pasul cu traficul. Toate cele trei vehicule vor fi prezentate în cursul anului viitor!

Inutil de precizat: toate cele trei modele pe care le va lansa Tesla, vor avea capabilități autonome. Sistemul de rulare autonomă va fi numit ”Tesla Robot” și va fi urmașul actualului Autopilot, preluându-i atribuțiile, dar oferind și multiple variante de back-up, care să elimine erorile actualului sistem.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...