Advertisement

flota-ald-automotive-a-crescut-cu-15-in-2014-floteauto
Home Administrare flote Flota ALD Automotive a crescut cu 15% în 2014

Flota ALD Automotive a crescut cu 15% în 2014

ALD Automotive, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de leasing operaţional din România, a încheiat anul 2014 cu o creştere de 15% a flotei, ajungând la aproximativ 8 400 de autovehicule şi consolidându-şi astfel poziţia pe piaţă cu o cotă de 17%.

La sfârşitul lui 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30,2 milioane de euro, potrivit sistemului de raportare al Grupului ALD Automotive.

flota-ald-automotive-a-crescut-cu-15-in-2014-floteauto
În 2015, compania se aşteaptă ca flota să depăşească 9.000 de autovehicule

Portofoliul de clienţi ALD Automotive a crescut în 2014, ajungând în prezent la 270 de companii din industrii precum: farma, FMCG, asigurări, IT sau telecom.  80% din flota naţională a ALD Automotive este contractată în leasing operaţional full service, un segment care a crescut cu 9% anul trecut. Restul de 20% dintre autovehicule sunt administrate în regim de management de flotă. ALD Automotive a investit în achiziţionarea a aproape 2.000 de autovehicule, deopotrivă noi şi din contracte de vânzare şi leaseback.

Anul 2014 a dus de asemenea rezultate semnificative şi pentru vânzările de maşini second hand prin intermediul ALD Carmarket, website-ul de licitaţii ALD Automotive, unde au fost vândute peste 6.000 de autovehicule, de la lansarea platformei, acum 5 ani.

Anul trecut, vânzările de autovehicule uzate au crescut cu 9% în comparaţie cu 2013, ajungând la 1.442 de autovehicule din care 80% au fost vândute online.

Pentru anul 2015, cel de-al 10-lea pentru ALD Automotive pe piaţa locală, compania estimează continuarea creşterii şi se aşteaptă ca flota să depăşească 9.000 de autovehicule.

Raportarea cifrei de afaceri în sistemul Grupului ALD Automotive este bazată pe sistemul contabil internaţional.

ALD Automotive este filiala specializată în leasing operaţional şi administrarea flotelor de autovehicule a Grupului Société Générale. Este un jucător important pe piaţa internaţională, cu poziţii puternice confirmate de-a lungul timpului: locul 2 în Europa şi locul 2 în întreaga lume. Operează în 39 de ţări, are 4.800 de angajaţi şi, potrivit datelor de la 30 septembrie 2014, administrează peste 1.088.000 de autovehicule.

Pe piaţa românească, ALD Automotive este operaţională din 2005. Compania oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive este certificată SRAC pentru standardele ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2005.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dataforce
Administrare flote

Responsabilitățile managerilor de flotă au devenit tot mai extinse și mai complexe. Studiu Dataforce

Aproximativ patru din cinci manageri de flotă spun că responsabilitațile lor au...

vacanța
Administrare flote

Problemele tehnice cu mașina nu trebuie să vă strice vacanța. Opt recomandări utile

Înainte de a pleca în vacanța de vară, mulți oameni sunt copleșiți...

electrificarea flotelor corporative
Administrare flote

Vehiculele electrice pot pierde până la 30% din autonomie pe vreme foarte caldă

Vehiculele electric nu își pierd din autonomie doar pe vreme extrem de...

bateriilor
Administrare floteFlotă verde

Durata de viață a bateriilor o depășește pe cea a vehiculelor electrice pe care sunt montate. Studiu

Marea majoritate a bateriilor vehiculelor electrice au o durată de viață mai...