FGA nu mai deschide dosare de daună clienţilor Astra pentru evenimentele produse după 4 martie

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) nu mai poate să deschidă dosare de daună clienţilor companiei Astra Asigurări pentru evenimentele produse după data de 4 martie 2016, având în vedere că au trecut cele 90 de zile prevăzute de lege de la data pronunţării hotărârii instanţei de judecată privind deschiderea procedurii falimentului asigurătorului.astra-asigurari-faliment-floteauto

De la această dată, FGA va putea primi, conform legii, cereri de deschidere a dosarelor de daună – anexa 3, doar pentru evenimente asigurate produse între data închiderii procedurii de redresare financiară a societăţii Astra şi data de 3 martie 2016, inclusiv, dată la care se împlinesc 90 de zile de la data pronunţării hotărârii instanţei de judecată privind deschiderea procedurii falimentului. Această hotărâre a fost luată de către instanţa de judecată în data de 3 decembrie 2015.

Conform anunţului FGA, pentru evenimente produse după această dată, potenţialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi îndrumaţi cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra, societatea KPMG Restructuring.

„FGA primeşte în continuare cereri de plată – anexa 6 din partea potenţialilor creditori de asigurări ai Astra Asigurări, în vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor cuvenite, de la Fond. În acest sens, precizăm că cererile de plată se pot depune la FGA, până la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de faliment împotriva Astrei. În acest moment, hotărârea judecătorească nu a rămas definitivă, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, fiind în curs de soluţionare apelurile declarate împotriva acestei hotărâri”, au explicat reprezentanţii FGA.

Instituţia reaminteşte clienţilor Astra Asigurări că, potrivit legii, Fondul de Garantare este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului doar pentru păgubiţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

 

 

Adaugati comentariu