Advertisement
FGA
Home Administrare flote Asigurări FGA a înregistrat aproape 950 de dosare de daună și 4.100 de cereri de plată în contul Euroins

FGA a înregistrat aproape 950 de dosare de daună și 4.100 de cereri de plată în contul Euroins

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a recepționat, începând cu 17 martie 2023, data ridicării licenței de funcționare a societății Euroins România, și până la 26 martie 2023, un număr de 1.749 de cereri de deschidere a dosarelor daună, din partea potențialilor creditori de asigurare, dintre acestea Fondul înregistrând doar 947.

Totodată, în aceeași perioadă, FGA a recepționat 16.567 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. Dintre acestea, au fost înregistrate 3.370 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor – Anexa 10, precum și 819 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă – Anexa 9. Un total de 4.189 de cereri au fost înregistrate.

FGA menționează că, numărul final de cereri de plată înregistrate la FGA poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că, unele cereri sunt transmise de mai multe ori(dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poștă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiții, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, Fondul de garantare a asiguraților face apel la potențialii creditori de asigurare ai societății Euroins România să transmită cererile de plată (Anexa 9/10), precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. ”Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare”, arată FGA.

Potrivit instituției, cererile se înregistrează în ordinea primirii lor și sunt alocate, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

”Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10”, subliniază FGA.

Toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cel puțin 6 autovehicule din 100 înmatriculate produc anual accidente rutiere. Analiză UNSAR

Piaţa de leasing operaţional a urcat la 80.000 de vehicule în administrare

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...