Feribot pentru pasageri și vehicule la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse

Din toamnă, punctul de frontieră de la Giurgiu-Ruse va fi deschis pentru trecerea Dunării cu un feribot pentru pasageri şi pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.feribot

„Prin Acordul semnat între Guvernul României şi cel al Republicii Bulgaria, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri şi pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone”, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, acordul pentru trecerea cu un feribot a frontierei româno-bulgare va intra în vigoare în toamna acestui an.

„Mai mult, la întâlnirea de astăzi cu delegaţia bulgară am remintit importanţa derulării cât mai rapide a proiectului Fast Danube. Este în interesul economic al ambelor ţări ca Dunărea să fie navigabilă pe toată perioada anului. Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de mărfuri pe Dunăre (ceea ce în contextul conflictului din Ucraina are o importanţă deosebită pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene). Am oferit, din nou, sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube!”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mașinile cu emisii zero vor primi numere verzi

Euro NCAP. Cele mai sigure vehicule comerciale

 

 

 

Adaugati comentariu