Felix Stroe, noul ministru al Transporturilor

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind numirea noului ministru al Transporturilor, Felix Stroe, ceremonia privind depunerea jurământului de învestitură urmând a avea loc ulterior în această seară.
felix stroe

Felix Stroe (62 de ani) a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1978, iar între 1978 şi 1991 a fost ofiţer în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani, comandant de nave de război. Între 1985 şi 1987 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti.

Între 2000 şi 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanţa, iar între 2000 şi 2013, consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa.

În 2010, a fost audiat la DNA în dosarul de corupţie al fostului senator PSD Cătălin Voicu.

În martie 2015, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan funcţia de consilier local şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţier şi director general al SC RAJA SA. A atacat în instanţă raportul, iar procesul încă de judecă.

Din 2015 este preşedintele organizaţiei PSD Constanţa, când a ocupat locul lăsat liber de Radu Mazăre.

Tot marţi, şeful statului a semnat si decretele privind numirea celorlalţi doi miniştri – Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării şi Marius Nica la Fonduri Europene.

Totodată, preşedintele Iohannis a semnat şi decretele prin care a luat act de demisiile lui Sevil Shhaideh din funcţiile de vicepremier si ministru al Dezvoltării, a lui Răzvan Cuc din funcţia de ministru al Transporturilor si a Rovanei Plumb din cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene si a constatat încetarea funcţiilor de membri ai Guvernului.

Premierul Mihai Tudose i-a transmis, luni, presedintelui Klaus Iohannis cele trei propuneri de ministri. Comitetul Executiv al PSD a votat vineri aceste propuneri.

 

 

Adaugati comentariu