Advertisement

Federal-Mogul Ploiesti Wipers Plant 03
Home Piaţa auto Industrie auto Federal-Mogul anunță deschiderea unei noi fabrici în România

Federal-Mogul anunță deschiderea unei noi fabrici în România

Compania va produce la Ploiești ștergătoare auto de calitate și eficiență superioare pentru constructorii de autovehicule din Europa și aftermarket.

Federal-Mogul Ploiesti Wipers Plant 03Federal-Mogul Motorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), lider mondial în producerea de tehnologii pentru sectorul auto, anunță investiții într-o nouă fabrică de ultimă generație. Aceasta va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri și componente pentru ștergătoare auto de calitate superioară. Investiția se adresează și conducătorilor de mașini mai vechi, aceleași tehnologii performante fiind utilizate și pentru producția componentelor de schimb pentru ștergătoare, disponibile în service-uri auto și la retaileri sub marca Champion.

Noua unitate de producție va funcționa în sinergie cu fabrica de sisteme de frânare deținută deja de Federal-Mogul la Ploiești și a cărei echipă a obținut recent prestigioasa distincție Volvo Cars Quality Excellence Award. Fabrica va avea aproximativ 300 de angajați până în anul 2016, campusul din Ploiești ajungând astfel la un număr de 600 angajați. În noiembrie 2014, Federal-Mogul a deschis un birou în București unde, la acest moment, lucrează aproximativ 100 persoane.

„Federal-Mogul are o creștere rapidă aici, la Ploiești. Este un mediu propice pentru noi deoarece beneficiem de sprijinul autorităților locale și de o forță de muncă specializată care poate opera conform standardelor globale”, a declarat Quentin Lorthiois, General Manager Wipers, EMEA & Asia Pacific. „Acești factori au facilitat crearea unei unități de producție care este printre cele mai avansate din acest sector în Europa. Componentele fabricate aici corespund standardelor înalte de calitate cerute de cei mai exigenți producători de autovehicule din regiune. Rapiditatea cu care ne-am atins obiectivul este un compliment adresat tuturor celor care au fost implicați în acest proiect.”

Producție la cele mai înalte standarde

Federal-Mogul Ploiesti Wipers Plant 02Procesele noi de producție vor asigura un nivel ridicat de eficiență și calitate a produselor. „Performanța unui ștergător poate varia enorm ca urmare a unei mici variații a dimensiunilor componentelor care asigură o presiune constantă pe întreaga lungime”, explică Gerardo Rojas, Director of Operations and Quality, Wipers Europe. „Echipa noastră a lucrat cu furnizori de echipamente specializate pentru a dezvolta tehnici care permit un proces de fabricaţie foarte precis şi cu rezultate constante. Federal-Mogul și ștergătoarele Champion vor îndepărta apa de pe parbriz şi lunetă într-un mod silențios și eficient, timp de mai mulți ani, permițând clienților noștri să fie încrezători în performanțele premium pe termen lung ale acestei componente cheie.”

Calitatea este sporită de o serie de tratamente avansate de suprafață și de finisaje. Înainte de vopsire, fiecare componentă de metal trece printr-un proces de fosfatare pentru a inhiba coroziunea. Apoi, aceasta este vopsită printr-un proces de electroforeză care oferă un finisaj de suprafață durabil, de înaltă calitate, urmat de acoperirea cu un strat de pulbere pentru a oferi luciu și pentru a retușa suprafața conform așteptărilor clienților noștri. Produsele Champion destinate pieței pieselor de schimb sunt fabricate folosind aceleași sisteme de producție, respectând calitatea unui echipament produs în conformitate cu standardele producției de echipamente originale (OE).

Federal-Mogul Ploiesti Wipers Plant 01„Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în proiectul acestei noi fabrici care va opera la cele mai înalte standarde de calitate și va aduce o contribuție semnificativă pentru eficientizarea proceselor de producție și creșterea competitivității”, concluzionează Lorthiois. „Succesul nostru este rezultatul muncii extraordinare în echipă, care îi include pe colegii Federal-Mogul de la Ploiești, din toată Europa și din birourile noastre centrale din Southfield, Michigan (SUA), dar și administrația locală din România, instituțiile de învățământ, furnizorii de specialitate și multe alte persoane și organizații”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...