Advertisement

Farizon
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Farizon intră pe piața din România

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România brandul chinez de vehicule comerciale Farizon. Parte a grupului Geely, acesta va fi prezent inițial pe piața românească prin modelele V6E si SuperVan.

Știți deja, marca britanică MG, acum deținută de chinezii de la SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), a intrat pe piața din România. La fel, și Lynk & Co, brand al grupului chinez Geely, va sosi pe piața de la noi. Acum, o altă marcă din China, tot a grupului Geely, își face debutul în România.

Grupul maghiar Wallis, cu baza la Budapesta, a anunțat că va importa în România, prin divizia sa locală AutoWallis Distribution, brandul chinez de vehicule comerciale Farizon al grupului Geely. Conform oficialilor AutoWallis, compania a ajuns la un acord pentru a deveni distribuitorul exclusiv în opt țări din Europa Centrală și de Est al mărcii Farizon. Statele în care acest grup va reprezenta marca sunt Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și, desigur, România.

Farizon, marcă lansată în 2016 și deținută de Geely Auto, este un brand de vehicule comerciale din China care oferă o gamă completă bazată pe noi surse de energie, incluzând vehicule comerciale grele, ușoare și autobuze, precum și un camion care folosește drept combustibil metanolul. Conform producătorului, sistemele de propulsie ale acestor vehicule sunt dezvoltate „in-house”.

Farizon

După ce s-a bucurat de succes în Asia, brandul a avansat către piețele internaționale și este acum prezent în America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est. Expansiunea europeană debutează în 2024.

„Distribuția mărcii Farizon în România va începe în a doua jumătate a anului 2024, primele modele comercializate fiind V6E si SuperVan. Odată cu aducerea brand-ului Farizon în România, AutoWallis Distribution își consolidează prezența și în segmentul vehiculelor comerciale”, a declarat Alexandru Budeanu, Country Manager AutoWallis Distribution România.

În ceea ce privește noul acord dintre AutoWallis și Farizon, CEO-ul grupului maghiar, Gábor Ormosy, a declarat că „AutoWallis a fost printre primii care au încheiat parteneriate cu mărcile chinezești, precum BYD și MG (n.n. – pentru anumite piețe care, deocamdată, nu includ România). Compania explorează continuu noi oportunități de dezvoltare a afacerii cu scopul de a continua să crească acoperirea grupului în 16 țări și să extindă gama de mărci pe care le oferă – care, împreună cu Farizon, ajunge acum la 24 – brand-uri ce pot determina în perioada următoare atât creșterea vânzărilor, cât și generarea de profit”.

Farizon

Conform lui Andrew Prest, CEO al diviziei de distribuție AutoWallis, în cele opt țări în care grupul va vinde marca Farizon au fost înmatriculate în 2023 peste 176.8oo de vehicule comerciale ușoare, piața din Polonia reprezentând o treime. El a subliniat că acordul are o importanță strategică, deoarece AutoWallis a distribuit până acum doar piese în Polonia, iar pasul actual va oferi o bază pentru prezența grupului pe o piață importantă, unde au fost vândute 576.850 de vehicule noi în 2023.

Revenind la România, trebuie menționat că AutoWallis Distribution este și unic importator al mărcii coreene SsangYong, cea care produce modelele Rexton, Musso, Tivoli, Tivoli Grand, Torres și Korando E-Motion.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2024)

 

 

CITEȘTE ȘI:

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

 

Ford E-Transit. Actualizări importante

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...

Vehicule comerciale uşoare

Comenzi deschise pentru noul Renault Master

Noul Renault Master este gata pentru întâlnirea cu clienții. L-am condus, la...