Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, susține sistemul educațional din România și continuă să investească în formarea tinerilor specialiști.
De mai bine de cinci ani, fabrica Bosch din Blaj derulează parteneriate cu universități de prestigiu din trei judeţe din centrul ţării – Mureş, Sibiu şi Alba, contribuind astfel la transformarea sistemului educaţional. Programele de studiu dezvoltate și implementate de companie în toate facultăţile din cadrul celor trei universități partenere susțin dezvoltarea de noi competențe în rândul studenţilor, favorizând totodată formarea de personal calificat și bine pregătit pentru viitorul muncii și lucrul cu noile tehnologii.
Spații de studiu inspiraționale chiar în incinta universităților
Complementar conceptului Inspiring Working Conditions (IWC) implementat în locațiile Bosch, fabrica din Blaj oferă studenţilor din cadrul universiţăţilor partenere spaţii de studiu inspiraţionale, recent inaugurate, chiar în incinta instituțiilor de învățământ. Astfel, compania a pus la dispozitia studenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi ai Universitatății de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş două astfel de locații, menite să favorizeze colaborarea în rândul colegilor și socializarea.
Prin această inițiativă, Bosch își propune să susțină cât mai bine pregătirea studenţilor în acumularea de cunoștințe și competenţe necesare pentru o carieră în cadrul unei fabrici moderne.
„În universități, studenții își însușesc cunoștințele teoretice, esențiale pentru construirea unei cariere remarcabile”, a declarat Bernhard Gehlert, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj. „În viaţa profesională, pe lângă acestea, cooperarea și comunicarea sunt factori importanți de succes. Am creat aceste spații inspiraţionale în universităţi, pentru a oferi studenţilor un spațiu prielnic explorării ideilor și muncii în echipă”, a adăugat Gehlert.
Bosch Academy, o perspectivă de ansamblu asupra proceselor de producție
Conceput exclusiv pentru a oferi viitorilor specialiști o o perspectivă de ansamblu asupra proceselor de producție, programul Bosch Academy se adresează studenţilor din anii III și IV și este structurat într-o serie de seminarii și prelegeri pe teme tehnice, comerciale, dar și de management. Astfel, studenții vor avea posibilitatea să abordeze subiecte de actualitate precum provocările din management și leadership în industria auto, conceptul de lean management, tehnologia de automatizare, Industria 4.0, logistică industrială, controlling, dar şi problem solving. La finalul programului, cursanții vor parcurge o etapă de evaluare și vor primi un certificat din partea companiei care atestă competențele dobândite.
Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:
Metroul din București este un monopol lipsit de orice control, plătit de întreaga țară
Peugeot are model lider în Europa după 13 ani!
Încep lucrările de modernizare a DN 29D Botoșani – Ștefănești, șoseaua spre Vama Stânca
Comentați?