Advertisement
EVconnect
Home Piaţa auto Flotă verde EVconnect a instalat 20 de staţii de încărcare rapidă în benzinării

EVconnect a instalat 20 de staţii de încărcare rapidă în benzinării

EVconnect, partener al EVBox, a instalat alte 20 de staţii de încărcare rapidă în benzinării, în vestul ţării, a anunțat marți compania, care arată că benzinăriile se adaptează rapid la tranziţia la maşinile electrice şi au cea mai mare creştere procentuală a numărului de locuri care oferă staţii de încărcare pentru maşini plug-in si 100% electrice (EV).

Cele 20 de staţii rapide instalate recent într-una dintre cele mai mari reţele de benzinării din România sunt fabricate de EVBox în Franţa, informează compania. Staţia modulară EVBox Troniq are o putere de 150 kW care poate fi crescută ulterior la 240 kW şi poate încărca simultan două maşini în timp ce echilibrează puterea pentru a furniza mai mult curent unei maşini electrice care are o baterie mai scăzută.

Pe lângă instalarea şi exploatarea staţiilor electrice, EVconnect se ocupă şi de întreţinerea staţiilor electrice, având contracte pentru peste 1.000 de staţii electrice.

Reţeaua de încărcare EVconnect a atins pragul de 400 de staţii în septembrie şi va atinge pragul de 500 de staţii până la sfârşitul anului, menţionează EVconnect. Operatorul român de staţii de încărcare pentru maşini electrice şi-a propus ca până în 2025 reţeaua EVconnect să includă cel puţin 3.000 de staţii electrice.

Anul trecut, în reţeaua EVconnect au fost înregistrate 166.244 de sesiuni de încărcare, însumând 2,37 GWh, arată datele comunicatului. Peste 10.000 de utilizatori şi-au încărcat deja maşinile în mod constant din cei 29.434 de utilizatori EVconnect.

Consiliul UE a adoptat legea care va amplasa staţii rapide de peste 150 KW la fiecare 60 km de-a lungul principalelor rute din Uniunea Europeană începând din 2025, iar programul ar trebui finalizat până în 2030, potrivit sursei menţionate.

Conform noilor reguli, ţările UE sunt obligate să crească numărul de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice şi pe hidrogen şi să simplifice procesul de încărcare, informează compania.

Extinderea infrastructurii de încărcare trebuie să meargă mână în mână cu extinderea mobilităţii electrice, ţările UE trebuind să ofere o capacitate de încărcare publică suplimentară de 1,3 kilowaţi (kW) per maşină electrică vândută, informează EVconnect. Aceasta ar însemna aproximativ un punct de încărcare suplimentar pentru fiecare 33 de maşini electrice vândute, ceea ce ar echivala cu aproximativ 600.000 de puncte de încărcare în UE până în 2025, potrivit sursei.

Pentru vehiculele comerciale electrice, încărcătoare de 350 kW vor fi instalate la fiecare 60 de kilometri de-a lungul reţelei centrale TEN-T şi la fiecare 100 de kilometri de-a lungul reţelei extinse TEN-T începând cu 2025.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Producţia de autoturisme din România a scăzut cu 1,8%, în primele nouă luni

Arval intră sub umbrela BNP Paribas Mobility, noua entitate a grupului francez

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...