alertă
Home Transporturi ZERO măsuri îndeplinite la Transporturi

ZERO măsuri îndeplinite la Transporturi

Guvernul Sorin Grindeanu nu a îndeplinit 60% din măsurile prevăzute în programul de guvernare, adică 236 de obiective din totalul celor 393 ce trebuie a fi realizate, se arată în Raportul de evaluare al PSD, discutat aseară în şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al partidului.

Astfel, în domeniile Transporturi, Economie şi Comunicaţii nu a fost îndeplinit nicio măsură prevăzută în programul de guvernare, în primul semestru al acestui an.

În domeniul Transporturi sunt cinci măsuri neîndeplinite, şase măsuri realizate parţial şi nicio măsură îndeplinită.

Între măsurile realizate parţial se numără:

  • transporturi rutiere – variante ocolitoare – şosele de centură;
  • transportul feroviar de călători;
  • transportul cu metroul;
  • transportul aerian – Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, compania Tarom.

La măsuri neîndeplinite se află:

  • transportul rutier pentru rutele turistice de interes naţional şi internaţional;
  • transportul feroviar de marfă;
  • transportul multimodal;
  • transportul naval – navigaţia pe Dunăre.

Printre alte neîmpliniri imputate Guvernului se numără realizarea codului economic, reducerea TVA de la 20% la 18%, maximum 50 de taxe, informatizarea şi interoperabilitatea instituţiilor care percep taxe, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţii statului, credite fără dobândă pentru tineri, impozite 0% pentru venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună pentru salariaţi, redevenţe, impozit pe venit de 10%, reducerea contribuţiilor, plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, lista neagră a firmelor care nu respectă contractele cu statul, transferul ELCEN în patrimoniul Capitalei.

Raportul privind stadiul realizării programului de guvernare pe primul semestru din 2017 concluzionează că din totalul de 393 de măsuri prevăzute să fie implementate până în prezent sunt neîndeplinite 236, 107 măsuri au fost realizate parţial, iar 50 de măsuri au fost îndeplinite.

Concluziile raportului menţionează lipsa coordonării între ministere şi între ministere şi prim-ministru, neînţelegerea viziunii programului de către majoritatea celor împuterniciţi cu implementarea sa, ritm de implementare precar a măsurilor prezentate în programul de guvernare şi lipsa unui control strict, zilnic al implementării măsurilor din partea persoanei desemnate de coaliţie să conducă echipa ministerială.

Totodată, raportul arată, între concluzii, şi abandonarea în totalitate a aplicării principalelor măsuri de reformă, întârzieri majore în implementarea calendarului de investiţii, adoptarea unor măsuri contrare celor din programul de guvernare, precum şi „senzaţia de abandonare a luptei cu marea evaziune”.

Conform raportului, Guvernului Grindeanu i se reproşează şi comunicarea incompletă a motivelor pentru care s-au luat anumite măsuri, opacitate în derularea programului de guvernare, neprezentarea la timp a unui program vizând sărbătorirea Marii Uniri, incapacitatea atragerii suportului societăţii pentru sprijinirea marilor proiecte ale coaliţiei, precum şi neprezentarea publică a situaţiei existente la preluarea mandatului.

Aseara, a avut loc controversata şedinţă CEx al PSD, transformată într-un veritabil rechizitoriu la adresa premierului Sorin Grindeanu, căruia i-a fost retras sprijinul politic. Miniştrii PSD îşi prezentaseră demisia la începutul reuniunii.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...