camioane
Home Administrare flote Elemente cheie pentru întreținerea optimă a flotelor de camioane

Elemente cheie pentru întreținerea optimă a flotelor de camioane

Elemente cheie pentru întreținerea optimă a flotelor de camioane. În sectorul transporturilor există o gamă variată de termeni care prezintă un interes deosebit de mare. Întreținerea corespunzătoare este esențială pentru a prelungi durata de viață utilă a vehiculelor. Însă, care este diferența dintre întreținerea preventivă și cea corectivă? Este mai mult decât util să știi care este diferența dintre ambele concepte.

În primul rând, întreținerea corectivă este cea care vizează repararea oricărui tip de avarie a camionului. După cum este logic, costul acestei întrețineri este mai mare decât cel preventiv. Există anumite avarii la camioane care obligă compania să facă o investiție financiară semnificativă. Există un tip de întreținere care este practic inevitabil, deoarece pe toată durata de viață utilă a camionului apar întotdeauna anumite avarii. Chiar și așa, este posibil să se reducă riscul de apariție a acestora prin întreținere preventivă.

După cum indică propriul nume, întreținerea preventivă este cea care se aplică ca prevenție pentru a evita avariile atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Este vorba de a acționa eficient înainte ca acestea să aibă loc. Constă, de exemplu, în înlocuirea anumitor părți ale camionului înainte de sfârșitul duratei sale de viață.

Elemente cheie pentru întreținerea optimă a flotelor de camioane

Întreținerea preventivă pentru camioane poate fi planificată în avans, ceea ce nu este cazul când vine vorba de întreținere corectivă. Camionul funcționează corect și nu are nici un fel de problemă pentru a circula normal. Prin urmare, întreținerea preventivă poate fi planificată la un moment dat fără ca activitatea companiei să fie afectată în vreun fel. Fără îndoială, cel mai bine este să combini ambele tipuri de întreținere.

Știai că întreținerea adecvată și periodică a unui camion poate preveni până la patru din cinci avarii? Sfaturile ce urmează îți vor putea fi de un real folos. Într-adevăr, unul dintre marile avantaje ale închirierii profesionale de vehicule este că îți economisește întreținerea. Cu toate acestea, este întotdeauna important să știi ce aspecte sunt esențiale în funcționarea optimă a vehiculului pe care îl conduci.

  1. Monitorizează uzura frânei capului tractor. Frânele care răspund 100% în momentul cheie sunt un element absolut capital al siguranței. În cazul unui eveniment neprevăzut, deplasarea la vale cu un camion încărcat sau în condiții meteorologice nefavorabile, este important ca șoferul să dea tot ce e mai bun din el ca șofer, dar trebuie să se bazeze și pe camionul lui. După cum știi, pe drum, lucrurile se pot întâmpla într-o secundă, iar timpul de reacție poate fi scurt. Din acest motiv, trebuie să se acorde o atenție deosebită uzurii frânelor sau eventualelor deteriorări. Inspecția trebuie extinsă la conductele de frână. Acesta este singurul mod de a te asigura că ai toate garanțiile la drum.
  2. Atenție la lichidele vehiculului. Este întotdeauna important să monitorizezi nivelul lichidelor: ulei, lichid de răcire a motorului. Neglijarea acestor aspecte îți poate deteriora camionul pe termen lung și uneori și pe termen scurt. Legat de aceasta, este important să te asiguri că nu există scurgeri sau conectori deteriorați.
  3. Verifică cuplarea remorcii și legăturile în timpul călătoriei. Este la fel de important să cuplezi corect remorca sau semiremorca, pe cât este ca mecanismele, conectorii și ancorările să fie în stare optimă. Prin urmare, adu-ți aminte că totul trebuie verificat chiar și pe parcursul călătoriei.
  4. Alte elemente cheie ale capului tractor. Alte elemente cheie care nu pot fi ignorate sunt filtrele de ulei, bujiile, amortizoarele, temperatura, bateria, cureaua de distribuție, presiunea anvelopelor, luminile, parbrizul și ștergătoarele.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fleet Management Conference
Administrare flote

O nouă ediție Fleet Management Conference!

Cel mai important eveniment unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în...

Administrare floteFlotă verde

Eldrive România și JOY Retail Park dau în folosință stații de încărcare pentru mașini electrice

Eldrive România și JOY Retail Park au încheiat un parteneriat pentru instalarea...

Nedwash
Administrare flote

Întreţinere interior şi exterior – Nedwash Spalatorie Auto

Mândria și eleganța cu care Mercedes-Benz a devenit un nume de referință...

FLOTE AUTO
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, iulie – august 2023

A apărut numărul 92 al revistei FLOTE AUTO, iulie – august 2023,...