Advertisement

construcții
Home Transporturi Afacerea în construcții devine mai ușoară dacă are la bază utilaje puternice

Afacerea în construcții devine mai ușoară dacă are la bază utilaje puternice

Oricine dorește să dezvolte lucrari de construcții, pentru a finaliza procesul și munca laborioasă de compunere a cimentului, are nevoie de o betonieră. Pe șantiere, autobetoniera este unul dintre cele mai importante vehicule de construcție.

Obiectivul său principal este de a menține betonul mereu în mișcare și, astfel, de a preveni întărirea acestuia sau separarea componentelor. În construcția diferitelor tipuri de structuri se folosește mortar de beton. Cu toate acestea, pregătirea unor volume mari de amestec de beton este o muncă grea și consumatoare de timp, chiar și pentru persoanele puternice din punct de vedere fizic.

Performanța betonului necesită o execuție rapidă a acestui material de construcție. Pe șantierele mari se consumă mult mortar, care este greu de transportat. Această problemă poate fi rezolvată dacă amestecul de beton este livrat la șantier cu o betonieră.

Cum se clasifică autobetonierele și care sunt avantajele acestora?

O autobetonieră este un echipament special pentru livrarea betonului de la locul de pregătire la șantier. În drum spre șantier, o betoniera montată pe șasiul unui camion, tractor sau remorcă amestecă mortarul fără a-l lăsa să se usuce. Avantajele autobetonierelor includ: pierderi minime de beton gata preparat în timpul transportului, precum și economisirea timpului și a resurselor de muncă necesare pentru pregătirea acestuia. Clasificarea autobetonierelor în funcție de direcția de descărcare, volumul tamburului de amestecare și tipul de antrenare facilitează selecția acestora pentru diferite tipuri de lucrări.

Cantitatea de beton pe care o poate livra un camion de amestecare la un șantier la un moment dat depinde de dimensiunea tamburului de amestecare. Producătorii de echipamente speciale produc betoniere cu evacuare din spate, lateral sau frontal, precum și tamburi de amestec – în formă de pară și cilindrice – de diferite volume.

Metoda de amestecare și descărcare a betonului este influențată de proiectarea mecanismului de amestecare din interiorul recipientului. Toate autobetonierele sunt construite pe un design similar. Acestea includ următoarele unități și mecanisme de lucru: șasiu de bază cu cadru de bază, tambur de amestecare cu mecanism de amestecare, mecanism de amestecare și antrenare a tamburului, rezervor de dozare și spălare, ghidaje de încărcare și descărcare, rola de susținere, scările de serviciu.

Afacerea în construcții devine mai ușoară dacă are la bază utilaje puternice

Toate echipamentele de lucru ale autobetonierelor sunt instalate pe șasiul camioanelor, tractoarelor sau remorcilor de diferite mărci și capacități de încărcare. Autobetonierele pot transporta mortarul gata amestecat de la instalațiile de dozare la șantier sau pot pregăti amestecul pe drum.

Pentru a face acest lucru, cantitatea necesară de componente vrac incluse în amestecul de beton este încărcată prin jgheabul de încărcare, iar apa este furnizată în rezervorul de amestecare din rezervorul de dozare și clătire.

Tamburul se spală după descărcarea soluției preparate. La autobetoniere cu recipient cilindric montat orizontal, prepararea amestecului și descărcarea soluției preparate la locul de așezare se face cu acțiune forțată. Partea de amestecare a betonierelor cu acțiune forțată include un mecanism format din raclete și lame reglabile, care amestecă uniform soluția în toată zona tamburului fixat pe șurubul de susținere, excluzând aderența acestuia pe pereți și la impurități.

Din ce în ce mai mult, firmele de construcții, atunci când aleg echipamente speciale, acordă preferință site-urilor online specializate. Cumpărarea sau închirierea de echipamente speciale prin internet economisește timp, vă permite să alegeți modelul potrivit studiind caracteristicile acestuia.

Un lucru este cert. Orice proiect de construcție are nevoie de parteneri puternici care să poată face față cu ușurință la cele mai grele sarcini și să se adapteze la orice suprafață.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...