BEI finanțează cu 50 mil. euro îmbunătățirea siguranței rutiere în România

Ministerul Finanţelor a semnat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) un contract de finanțare pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere pe drumurilor naţionale din România şi reducerea numărului de accidente, răniri şi decese.îmbunătăţirea siguranţei rutiere

Potrivit Ministerului Finanțelor, contractul pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere are o valoare de 50 milioane de euro, data limită de tragere a împrumutului fiind de 5 ani de la semnare.

Valoarea totală a proiectului este de circa 100 milioane euro, iar implementarea acestuia va fi asigurată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectul finanțat de BEI include 89 de investiţii în sensuri giratorii, pasaje superioare sau subterane, respectiv sisteme de dirijare/semnalizare şi se estimează că va fi finalizat până în anul 2027.

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă finanțări pe termen lung pentru proiecte, garanții și consiliere în vederea promovării obiectivelor Uniunii Europene. BEI sprijină proiecte atât în cadrul UE, cât și în afara UE. Acționarii băncii sunt statele membre ale UE.

România se situează pe primul loc și în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021 (93 de decese la un milion de locuitori), conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene. Rata mortalităţii în România din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ZF prezintă, la CES 2023, soluții inteligente pentru mobilitatea electrică și automată

Și polițiștii de la Permise de Conducere și Înmatriculări vor putea da amenzi. Care sunt situațiile

 

 

Adaugati comentariu