eJobs: Salariul mediu net în industria auto din România, 650 de euro

Salariul mediu net al unui român care activează în industria auto este de 650 de euro pe lună, în timp ce, în regiune, Estonia este ţara cu cele mai mari salarii din industria auto, respectiv 1.205 euro lunar, arată o analiză eJobs, pe baza datelor oferite de comparatorul salarial Paylab.
TBI Bank

Ierarhia regională este completată de Cehia, cu salariul mediu net lunar de 1.052 de euro, Letonia şi Slovacia (965, respectiv 952 de euro).

De asemenea, pentru lituanienii care lucrează în domeniul auto salariul mediu net este de 900 de euro pe lună, în Ungaria, media ajunge la 883 de euro, iar în Croaţia, la 702 de euro.

În acelaşi timp, datele eJobs relevă faptul că România este una dintre ţările europene cu cei mai mulţi angajaţi (locul 5), raportat la populaţia totală, care lucrează în industria auto. Astfel, cifrele oficiale de la nivelul Uniunii Europene (UE) arată că există între 150.000 şi 200.000 de angajaţi în acest sector. Cehia şi Slovacia sunt ţările europene cu cei mai mulţi angajaţi în industria auto.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI:

Programul „Rabla TAXI” a fost aprobat de Primăria Capitalei

Licitaţii trucate la CNAIR. 4 firme de deszăpezire, amendate cu peste 1 milion de euro

Bolt își reduce amprenta de dioxid de carbon în Europa

Adaugati comentariu