Egiptul construiește o cale ferată paralelă cu Canalul Suez

Denumită „Canalul Suez pe șine”, viitoarea legătură feroviară va fi construită în paralel cu calea navigabilă care leagă Marea Roșie de Mediterană. Destinată traficului mixt, atât de pasageri, cât și de mărfuri, proiectul noii căi ferate face parte dintr-un prim pachet de 660 de kilometri pe care Egiptul intenționează să îl construiască pentru a moderniza conexiunile interne, dar și pe cele cu principalele porturi comerciale și turistice.Canalul Suez

Contractul de construcție, în valoare de 3,8 miliarde de euro, a fost semnat la începutul lunii septembrie 2021 de către organismul egiptean care gestionează proiectele de infrastructură cu un consorțiu condus de Siemens Mobility, care va oferi tehnologia proprie, inclusiv trenurile de pasageri și locomotivele Vectron pentru trenurile de marfă. Acordul are o durată de 15 ani și acoperă proiectarea, construcția, punerea în funcțiune și întreținerea liniilor ferate.

Viitoarea cale ferată va adopta sistemul de semnalizare Etcs L2, standardul european care își extinde tot mai mult prezența în afara Vechiului Continent.

Noul coridor feroviar are forma literei Ipsilon, realizând legătura între Ain Sokna, un port la Marea Roșie, și porturile de la Marea Mediterană, Alexandria și Marsa Matrouh.

Se estimează că volumul mărfurilor transportate pe calea ferată va crește cu 15%.

Contractul încheiat în septembrie este primul semnat în urma unui memorandum de înțelegere convenit în ianuarie 2021, care prevede construirea de noi infrastructuri feroviare, cu un program de dezvoltare de până la 1800 de kilometri.

A doua fază a proiectului „Canalul Suez pe șine” a fost deja conturată, cu o ramură care va pleca din Cairo pentru a ajunge la Luxor, portul de plecare al multor croaziere pe Nil. Aici se va împărți în două ramuri, una spre Aswan, și cealaltă spre stațiunile turistice de la Marea Roșie, Hurghada și Safaga.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch a inaugurat a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj

Mercedes-Benz Sprinter, actualizare tehnologică

 

 

Adaugati comentariu