Ecranul auto dezvoltat de Continental are un mod privat ce reduce distragerea atenției șoferului

Continental a dezvoltat un afișaj inovator care permite expunerea dinamică a informațiilor despre vehicul, fie într-un mod privat, fie într-un mod pe care oricine îl poate vedea.
Continental

Cu noua tehnică, numită Switchable Privacy Display, compania de tehnologie permite pasagerilor din față să folosească conținut multimedia, precum videoclipuri sau sistemul de infotainment, fără a distrage atenția șoferului de la drum. Dacă este necesar și situația traficului o permite, toți pasagerii vehiculului pot primi opțional acces la acest conținut printr-o simplă comutare.

Tehnologiile convenționale de afișare a informațiilor la bordul mașinii, care până acum au fost oferite în principal pentru pasageri, nu permit comutarea flexibilă la un mod privat.

„Vehiculele moderne devin din ce în ce mai mult smartphone-uri pe roți pentru șoferi și pasageri. Distragerea atenției șoferului este încă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Prin noua noastră soluție de afișare, urmărim, astfel, o experiență digitală care să minimizeze distragerea atenției. Experiența utilizatorului devine o distincție fundamentală caracteristică și cu un rol important în mobilitatea de mâine. Factorul crucial aici este că oferim și pasagerului din față noi opțiuni de infotainment”, spune Philipp von Hirschheydt, directorul ariei de activitate User Experience din cadrul Continental.

Specialiști din centrul de cercetare și dezvoltare automotive al Continental din Timișoara au fost implicați în acest proiect, lucrând în echipe internaționale pentru dezvoltarea acestei tehnologii inovatoare.

Distribuția comutabilă a luminii face conținutul invizibil la atingerea unui buton

Deși funcțiile de confidențialitate au fost folosite de ceva timp pentru ecranele laptopurilor, acestea nu erau potrivite și pentru utilizare în sectorul auto. Folosind modul privat, utilizatorii împiedică conținutul să fie vizualizat de către persoanele din imediata lor apropiere.

 

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Sisteme inteligente de transport pe DN 1 și pe autostrăzile A1, A2 și A3

Cât de echitabilă este reducerea taxelor pe carburanți?

 

 

 

Adaugati comentariu