Drumuri închise pe timp de iarnă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, începând de astăzi, 17 noiembrie 2017, ora 18.00, se interzice circulaţia rutieră pe două sectoare de drumuri naţionale.



Sectoarele de drum închise sunt:

  • DN 67C, Obârşia Lotrului (judeţ Vâlcea) — Localitatea Curpat (judeţ Alba)
  • DN1R, Limita judeţului Cluj — Localitatea Matiseşti (judeţ Alba)

Aceste măsuri sunt luate conform reglementărilor în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice în sezonul rece şi a reglementărilor tehnice în vigoare (Normativ 525/ 2013).

„Instituirea acestor restricţii este necesară deoarece aceste sectoare de drum se află în zone de munte izolate unde nu există localităţi, fiind frecvente fenomene meteorologice extreme (căderi abundente de zăpadă şi viscol). În această situaţie nu pot fi desfăşurate activităţile de deszăpezire, iar circulaţia nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii CNAIR.

În aceste condiţii, pe aceste sectoare este interzisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe perioada sezonului rece.

Reamintim că şi DN 7C – Transfăgărăşan s-a închis circulaţiei publice între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bălea Cascadă), până în 1 iulie 2018. Decizia de închidere a drumului se ia în fiecare an şi este determinată de condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă ce pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri, pericol de polei etc.

Adaugati comentariu