DPD, curierat la un click distanță

Sunt anumite lucruri care, fără internet, consumă foarte mult timp, energie și care necesită proceduri anevoioase și complicate. Online-ul a devenit o resursă indispensabilă care ne ajută în eficientizarea activității de zi cu zi. DPD România a înțeles acest aspect și, în ultimii ani, a investit constant în dezvoltarea de soluții cât mai eficiente pentru cumpărăturile online.

Cu serviciile DPD Classic Național și Internațional, plicurile și coletele ajung în condiții depline de siguranță la destinație și în intervalul estimat la ridicarea comenzii, indiferent de oră sau țară. Solicitarea serviciului Express menține calitatea și siguranța transportului, doar timpul de livrare devine mai mic. Pentru a acoperi o arie cât mai mare de necesități, DPD oferă servicii suplimentare precum: livrare cu ramburs, asigurare suplimentară, cerere de colectare, schimb de colete și plicuri, transportul bunurilor cu grad mare de risc și livrare sâmbăta.

Serviciul de prealertare DPD Predict oferă destinatarului un interval orar de doar 4 ore în care i se va livra coletul. În ziua livrării, destinatarul primește prin sms intervalul estimat de livrare, aspect convenabil pentru acesta, ținând cont de faptul că nu va mai trebui să stea o zi întreagă în casă. DPD încurajează plata livrării cu cardul și, în acest sens, a dezvoltat serviciul DPD online, o interfață de facilitare a plăților electronice care este utilă atât curierului, cât și clientului direct.

DPD este poziționat ca expert al livrărilor B2C, fiind partenerul de încredere al magazinelor online. Clienții naționali și internaționali beneficiază de o paletă de servicii customizata pe cele mai diferite și complexe nevoi de transport și logistică. Transportul celor 15.000 de colete expediate la nivel național este asigurat de o flotă de peste 350 de mașini, 500 de angajați și 72 de depozite. Pe plan internațional, partenerii DPD au acces la rețeaua rutieră a grupului DPD, cea mai dezvoltată și performantă din Europa.

Plicurile și coletele în afara României ajung oriunde în Europa în intervalul a 1-4 zile, iar, în caz de retur, transportul este asigurat de către DPD, cu condiția ca pachetul să nu depășească șapte zile de stocare în depozit. Costul unei expediții standard pornește de la 56 Ron, cel mai avantajos preț de pe piață.

DPD rulează programul „Sărbătorește Europa cu DPD” în cadrul căruia, în funcție de data zilei naționale specifice, toate statele europene beneficiază de o săptămână promoțională care presupune un discount de 10% din costul final al livrării. Din 2012, întreaga rețea rutieră DPD se adaptează permanent normelor internaționale de conservare a mediului înconjurător. Programul TOTAL Zero presupune cuantificarea emisiilor de carbon, centralizarea lor și compensarea noxelor care nu pot fi evitate, prin achiziționarea de credite de emisii. DPD este lider european în curieratul terestru, de opt ori mai puțin poluant decât cel aerian. Astfel, compania intenționează ca în viitor să implementeze noi programe menite sa reducă emisiile de noxe rezultate în urma activității de curierat.

DPD investește constant în siguranța și optimizarea serviciilor. Sistemele și tehnologiile IT îmbunătățite constant, precum softul performant de scanare și sistemele automate de sortare a coletelor, IT4EM, oferă o rată scăzută de pierdere și deteriorare a conținutului. Telefonic sau online, toate comenzile au prioritate imediată întrucât personalul DPD efectuează colectări zilnice și săptămânale. De asemenea, prin intermediul DPD Customer Service 24/7, clienții DPD beneficiază de asistență telefonică non-stop, orice nelămurire sau problemă fiind soluționată rapid și eficient.

DPD Internațional

Cu peste 3 milioane colete livrate zilnic, DPD este unul dintre liderii internaționali ai serviciilor de coletărie și curierat express. Compania deține cea mai importantă rețea rutieră din Europa și livrează în 230 de țări din lume. Clienții DPD, atât cei business, cât și persoanele fizice, au la dispoziție o gamă largă de servicii de curierat naționale și internaționale. DPD are 24.000 angajați și o flotă de 18.000 de vehicule, care operează în peste 800 de locații din 40 de țări. Acționarul majoritar este GeoPost, subsidiară aflată în proprietatea grupului francez La Poste. Cu o cifră de afaceri consolidată de peste 4,4 miliarde euro în 2013, GeoPost este în prezent al doilea cel mai mare furnizor de servicii de curierat și coletărie din Europa.

DPD România

DPD România este activă pe piața locală din 2008, prin preluarea Pegasus, prima companie de livrări urbane din România, înființată în 1997. În martie 2008, GeoPost a achiziționat pachetul majoritar al Pegasus, acesta preluând numele de DPD România. În prezent, DPD România se numără printre primele 5 companii de curierat rapid și coletărie din România, cu peste 500 de angajați (inclusiv francizele), 48 depozite și 15.000 de colete livrate zilnic. DPD România are o acoperire națională în proporție de 100% și efectuează livrări în peste 230 de țări din întreaga lume.

(Articol apărut în revista AutoExpert Flote, iunie 2014)

 

Adaugati comentariu