Doi funcţionari de la Controlul în Transportul Rutier, reţinuţi pentru mită

Controlul în Transportul Rutier

Poliţia judiciară din cadrul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov i-au prins în flagrant pe doi funcţionari publici din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), imediat după ce au primit o mită în valoare de 2.400 lei de la administratorul unei societăţi comerciale pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei, ca urmare a constatării săvârşirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Situaţia a fost sesizată în aceeaşi zi de către administratorul societăţii comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a DGA – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că angajaţii ISCTR au pretins 10% din contravaloarea amenzii de 24.000 de lei care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate şi îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunţul a fost înregistrat la DGA, iar sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant delict a făptuitorilor.

În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unităţii de parchet s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi funcționari de la Controlul în Transportul Rutier, urmând ca aceștia să fie prezentaţi Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

 

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS. Cipru a restricţionat accesul românilor pe teritoriul său

Mercedes-Benz Vito facelift 2020

Renault ZOE Van, cu volum de marfă 1 mc

 

Adaugati comentariu