Decontarea cheltuielilor cu maşinile, din bani europeni

Condiţiile generale ale cheltuielilor în cadrul proiectelor europene, spre exemplu achiziţia de autovehicule, au fost publicate în MO. Lista cheltuielilor este comună pentru cele trei fonduri prin care se finanţează proiecte: cel de dezvoltare regională, social european şi de coeziune.
Măsura 2

Cheltuielile trebuie să fie efectuate şi plătite între 1 ianuarie 2014 şi 31 decembrie 2023.

Cheltuielile pentru achiziţia de autovehicule sau alte mijloace de transport, achiziţionate inclusiv în conditii de leasing, sunt eligibile dacă sunt indispensabile activităţilor prevăzute la art. 59 din Regulamentul (UE) nr. 1.303/2013 sau managementului operaţiunii. Valoarea cheltuielilor eligibile nu depăşeşte echivalentul a 15.000 euro, fără TVA, pentru fiecare autovehicul sau alte mijloc de transport achiziţionat.

decontarea-cheltuielilor-cu-autovehiculele-din-bani-europeni-floteauto
Cheltuielile trebuie să fie efectuate şi plătite între 1 ianuarie 2014 şi 31 decembrie 2023

Prin excepţie, cheltuielile pentru achiziţia de autovehicule sau alte mijloace de transport, achiziţionate inclusiv in leasing sunt eligibile peste plafonul echivalentului a 15.000 euro, fără TVA, dacă autovehiculele sau mijloacele de transport, inclusiv mijloace destinate transportului public de călători, sunt indispensabile şi sunt destinate exclusiv atingerii obiectivului operaţiunii.

Caracteristicile tehnice ale autovehiculelor şi mijloacelor de transport trebuie să fie adecvate în raport cu activităţile operaţiunii.

 

 

Adaugati comentariu