De sărbătorile Pascale, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei vor fi la cu granița cu Ungaria

În perioada sărbătorilor Pascale, Poliţia de Frontieră anticipează aglomerări semnificative ale traficului prin punctele de trecere a frontierei, în special a celor de la granița cu Ungaria, anunțând totodată că arterele de control au fost suplimentate.
trecere a frontierei

Potrivit sursei citate, în această perioadă, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la graniţe.

„Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei. Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic”, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

De asemenea, au fost contactate autorităţile statelor vecine, pentru stabilirea unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

IGPF menţionează că după realizarea controlului de frontieră pe sensul de intrare în ţară, în punctele de trecere a frontierei terestre, participanţii la trafic sunt preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică aflaţi în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic.

În ceea ce priveşte traficul cu mărfuri, în preajma sărbătorilor acesta creşte ca urmare a intensificării comerţului. Poliţia de frontieră anunţă că pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi la frontiera cu Ungaria, de aceea autorităţile recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, astfel:

  • pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
  • pe raza judeţului Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
  • pe raza judeţului Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

IGPF recomandă persoanelor care tranzitează frontiera să consulte aplicaţia Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

CITEȘTE ȘI:

Domneşti, Voluntari şi Pantelimon ies din caratină sâmbătă seara. Popeşti-Leordeni a ieșit de vineri

Luni, 26 aprilie, încep înscrierile în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Anunțul AFM

Schemele de ajutor de stat lansate anul trecut au salvat 11% dintre companiile românești

 

 

Adaugati comentariu