Advertisement

Orban
Home Administrare flote Juridic De la 1 iunie, va fi eliminată declaraţia pentru părăsirea localităţii. Anunţul premierului

De la 1 iunie, va fi eliminată declaraţia pentru părăsirea localităţii. Anunţul premierului

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că de la 1 iunie va fi eliminată declaraţia pentru părăsirea localităţii. Aceasta a mai anunțat și ridicarea altor restricții.

Potrivit şefului Guvernului, tot de la 1 iunie, vor fi deschise terasele şi vor putea fi organizate spectacole şi competiţii în aer liber.

„Împreună cu domnul preşedinte, împreună cu echipa Guvernului şi cu specialiştii am luat decizia privitoare la măsurile de relaxare care se vor pune în practică de la data de 1 iunie. Una dintre cele mai importante măsuri este măsura prin care declaraţia pentru părăsirea localităţii va fi eliminată. Practic, va permite deplasarea în afara localităţii fără să existe teama oamenilor că trebuie să completeze această declaraţie pe proprie răspundere. De asemenea, sunt şi alte măsuri care sunt convins că au fost prezentate de preşedinte, cum sunt deschiderea teraselor, posibilitatea de organizare de spectacole în aer liber, posibilitatea de organizare de competiţii, tot în aer liber”, a precizat Ludovic Orban.

Pentru deschiderea plajeler, este aşteptat ordinul comun al Ministerului Mediului, Ministerului de Interne şi Ministerului Sănătăţii.

„Plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate nişte reguli – şezlonguri, distanţarea între şezlonguri, spaţiile comune aferente plajelor vor fi organizate. Va trebui ca până la data de 1 iunie, Ministerul Mediului, prin Apele Române, care administrează plajele, Ministerul de Interne, care trebuie să asigure implementarea măsurilor, şi Ministerul Sănătăţii vor emite un ordin comun privitor la regulile de protecţie sanitară”, a adugat Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

Coronavirus. Industria auto din Polonia, cel mai afectat sector din economia ţării

Statul va susține o parte din salariile celor care revin din șomaj tehnic

De la 1 iunie se deschid terasele. Anunțul președintelui Iohannis

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...