Advertisement

Home Administrare flote Juridic De la 1 iunie se deschid terasele. Anunțul președintelui Iohannis

De la 1 iunie se deschid terasele. Anunțul președintelui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că terasele vor fi deschise de la 1 iunie, însă funționarea lor va fi permisă cu respectarea unor reguli care vor fi anunțate în curând.

„Începând din 1 iunie, câteva activităţi care până acum au fost interzise vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele, însă e clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate”, a arătat preşedintele Iohannis la finalul unei şedinţe privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

Acesta a precizat, că în pofida acestei măsuri de relaxare, nu se poate vorbi despre de o reducere semnificativă a epidemiei.

„Am avut o şedinţă destul de lungă împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă, în continuare, atenţie, atenţie, atenţie!”, a conchis Klaus Iohannis.

Tot în cursul zilei de astăzi, ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că Ordinul comun realizat cu Ministerul Sănătăţii privind regulile pe care ar trebui să le respecte proprietarii teraselor va fi publicat, probabil, până vineri.

„Spun şi eu ce a spus şi ministrul Sănătăţii: ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic pe data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că cel puţin până acum vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, iar începând cu data de 1 iunie vom deschide, aşa cum am promis, terasele. Probabil, până mâine, o să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătăţii cu privire la regulile pe care ar trebui să le respecte proprietarii teraselor, pentru ca să se poată în siguranţă să se ia masa, să se poată savura o cafea sau o bere”, a declarat, joi, Virgil Popescu.

El a precizat că odată cu deschiderea teraselor va avea loc şi deschiderea efectivă a hotelurilor, iar, dacă va fi cazul, ia în calcul şi deschiderea restaurantelor hotelurilor, dar „cu anumite reguli”.

„Evident că acest lucru (deschiderea teraselor n.r.) presupune şi deschiderea efectivă a hotelurilor, ele nu sunt închise, dar evident că din lipsa de clienţi hotelierii nu consideră necesar să le ţină deschise şi este normal să fie aşa. Vor fi reguli pentru hotelieri şi reguli pentru siguranţa turiştilor în interiorul hotelurilor, şi, dacă va fi nevoie, o să deschidem şi restaurantele hotelurilor, vom face şi aceasta, cu anumite reguli, în aşa fel încât să nu stârnim cumva o creştere a îmbolnăvirilor. Vom găsi cea mai bună soluţie astfel încât turiştii să se simtă în siguranţă pe litoralul românesc sau la munte”, a adăugat ministrul Economiei.

Potrivit acestuia, litoralul românesc se va deschide din 15 iunie, „în trend cu ţările din regiune”, respectiv Grecia şi Bulgaria.

 

CITEȘTE ȘI:

Nissan închide fabrica din Barcelona, unde lucrează 2.800 de persoane

Ratele la bănci pot fi plătite de acasă, cu ajutorul factorului poştal

Puncte de încărcare a mașinilor electrice în benzinării OMV Petrom

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...

încărcare
Juridic

Noile obiective obligatorii pentru instalarea punctelor de încărcare

Utilizatorii mașinilor de companie și șoferii utilitarelor ușoare ar trebui să își...