Nissan închide fabrica din Barcelona, unde lucrează 2.800 de persoane

Nissan îşi închide fabrica din Barcelona, o măsură care va duce la pierderea a 2.800 de locuri de muncă şi pe care directorul executiv al companiei, Makoto Uchida, a descris-o drept „o decizie foarte dificilă”.
nissan motor

Închiderea fabricii din Barcelona survine rezultatelor financiare anuale care indică o pierdere netă de 6,2 miliarde de dolari, prima pentru Nissan în ultimii 10 ani. Totodată, vânzările la nivel mondial în perioada ianuarie – aprilie au scăzut cu 31,1% în comparaţie cu intervalul similar de anul trecut.

Închiderea fabricii din Barcelona reprezintă o lovitură pentru Spania, într-un moment în care şomajul este în creştere şi urmează o recesiune dură provocată de epidemia de coronavirus şi de consecinţele sale. Guvernul, care afirmase în luna ianuarie, după o întâlnire cu liderii Renault şi Nissan, că locurile de muncă de la fabrica din Barcelona sunt „garantate”, a făcut un apel la firma niponă de a analiza şi alte opţiuni.

Constructorul auto japonez a mai anunţat că cea de-a doua fabrică a sa din Europa, de la Sunderland (Marea Britanie), va rămâne deschisă. Uzina este închisă în acest moment, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie, dar va redeveni operaţională din luna iunie.

Nissan, parte din alianţa cu Renault şi Mitsubishi, îşi restructurează operaţiunile globale, în contextul în care cei trei constructori auto implementează, împreună, o strategie de reducere a costurilor.

Astfel, Nissan se va concentra, în viitor, pe mai multe „pieţe cheie”, precum Japonia, America de Nord şi China.

Renault, care va prelua conducerea alianţei în Europa, deţine două fabrici în Spania.

Constructorul auto japonez a prezentat, joi, planurile de reducere a numărului de modele, în următorii ani, de la 69 la aproximativ 55, urmând a se concentra pe producţia de vehicule electrice şi maşini sport.

 

CITEȘTE ȘI:

Ratele la bănci pot fi plătite de acasă, cu ajutorul factorului poştal

Puncte de încărcare a mașinilor electrice în benzinării OMV Petrom

Tarom introduce două zboruri spre Madrid şi Barcelona şi retur

 

Adaugati comentariu