De ce să alegi să faci reparaţii cu piese de schimb noi?
piese de schimb
De ce să alegi sa faci reparaţii cu piese de schimb noi? În lumea transportatorilor sunt mii de firme cu diferite bugete de întreţinere a vehiculelor lor. Acesta este şi motivul pentru care fiecare se implică mai mult sau mai puţin în întreţinerea vehiculelor.

Bineînţeles că cel mai comun sistem de întreţinere este utilizarea vehiculului de transport până se poate după care intră în reparaţie capitala unde se fac toate reparaţiile necesare.

Nu cred că este cea mai bună alegere să faci reparaţii doar când au apărut deja simptomele de defecţiune. O întreţinere regulata poate prelungi viaţa camionului la un cost mult mai mic.

O altă problema care poate să apară este alegerea pieselor de schimb pentru reparaţii. Întrebarea este, ce faci dacă ţi se strică cutia de viteze? Cumperi o altă cutie de la dezmembrări, o montezi şi dacă merge e totul ok? Stiu că sunt mulţi care din dorinţa să iasă cât mai ieftin încearcă această metodă.

Din păcate aici este posibil să ai o problemă. Dacă nu desfaci şi verifici piesele din cutie, acesta poate avea uzură la unele piese ceea ce va duce în mod sigur la defecţiuni. Mergi la risc şi chiar daca sunt şi cazuri cu final fericit de cele mai multe ori doar ai amânat problema.

Sau poate încerci să faci din două cutii una bună. Se poate? Da se poate dar fiecare tip de cutie are boala lui, ceva ce se strică mai des şi dacă la ambele cutii piesele defecte sunt aceeaşi atunci cam greu poţi face reparaţie.

O alternativă este să cumperi o cutie recondiţionată. Acesta este o cutie de la dezmembrări care a fost desfăcută şi reparată. In general aceste cutii sunt funcţionale şi pregătite pentru utilizare. Cert este ca aceste cutii au un preţ mult mai mare mai ales daca s-au folosit piese noi la reparaţie.

De ce să alegi să faci reparaţii cu piese de schimb noi?

Totuşi cea mai bună soluţie este să faci reparaţia cutiei tale de viteze cu piese de calitate. Este foarte important ce fel de piese utilizezi la reparaţia cutiei. Sunt foarte multe oferte cu diferite piese şi nu toate au aceeaşi calitate.

Din păcate la prima vedere majoritatea pieselor nu diferă deloc aşa că este greu să ştii pe care să cumperi. Diferenţa dintre piese este abia sesizabilă la prima vedere dar unele piese ţin mai mult altele mai puţin. Depinde mult de firmele producătoare, din ce material sunt produse şi de tehnologia de producţie.

Alegerea corectă a pieselor de schimb pentru reparaţie ne asigură succesul reparaţiei. O reparaţie făcută cum trebuie cu piese de schimb noi asigură funcţionarea cutiei mult timp dupa reparaţie.

Adaugati comentariu