Daimler își reduce participația în societatea mixtă înființată cu producătorul auto chinez BYD

Subsidiara Daimler din China și producătorul auto chinez BYD Auto Industry au semnat un acord de transfer al capitalurilor proprii, pentru a realinia structura acționariatului în societatea mixtă Shenzhen DENZA New Energy Automotive Co.
Daimler

În urma acordului, Daimler va deține o cotă de capital de 10%, de la 50% până în prezent, iar BYD va deține o cotă de capital de 90%.

”Transferul de capital propriu este supus aprobărilor de reglementare și este planificat pentru mijlocul anului 2022. În calitate de pionier al vehiculelor cu energie ”nouă” (New Energy Vehicles, NEV), Denza a făcut progrese solide datorită eforturilor comune ale ambilor acționari. Sprijinul puternic din partea BYD în operațiuni va facilita succesul viitor al Denza, în timp ce Daimler rămâne angajat în calitate de acționar. Atât Daimler, cât și BYD rămân dedicați parteneriatului lor de succes pe termen lung”, au precizat reprezentanții Daimler.

Potrivit constructorului auto german, în 2022, Denza va introduce noi modele pe piața chineză și va căuta noi oportunități de creștere.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

CORONAVIRUS. Cehia modifică, de astăzi, condițiile de intrare în țară

Când se va putea circula pe primii kilometri din Autostrada Sibiu-Piteşti

 

Adaugati comentariu