Advertisement
dacia
Home Piaţa auto Auto rulate Dacia şi Renault lansează două platforme de estimare a valorii unui vehicul rulat

Dacia şi Renault lansează două platforme de estimare a valorii unui vehicul rulat

Începând din luna iunie, românii care doresc să evite procesul anevoios de vânzare a unei maşini second-hand pot beneficia de un serviciu de trade-in oferit pe două platforme specializate: „Carculator” Dacia, şi „Tradein” Renault.

Disponibile la adresele: https://carculator.dacia.ro şi https://tradein.renault.ro, cele două platforme le permit utilizatorilor să beneficieze de o estimare a valorii unui vehicul rulat, ca prim pas dintr-un pachet de servicii oferit de Dacia şi Renault în vederea înlocuirii vehiculului existent.

Clienţii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, pot astfel să afle care este valoarea de achiziţie a autoturismului de care dispun, indiferent de marcă sau model.

Întregul proces de evaluare se derulează online, ţinând cont de ultimele informaţii de pe piaţă, în timp real. Clienţii nu au obligaţia de a achiziţiona în schimb un vehicul nou.

Potrivit sursei citate, estimarea online este dublată de o evaluare fizică efectuată la un partener Renault Selection, iar dacă părţile agreează, clientul poate valorifica maşina existentă pe loc. Suma de bani obţinută poate fi constituită în avans pentru un model nou Dacia sau Renault, în acelaşi loc.

Criteriile de eligibilitate pentru estimare sunt următoarele:

  • vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de minimum şase luni şi cu minimum 8.000 km rulaţi (oricare dintre cele două valori este atinsă prima);
  • vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de maximum 12 ani şi cu cel mult 200.000 km rulaţi (oricare dintre cele două valori este atinsă prima);
  • vehicule care nu sunt transformate/modificate; vehicule care au o valoare de piaţă estimată conform aprecierii unui terţ, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault mai mare de 2.500 euro;
  • vehicule care au o valoare de piaţă estimată conform aprecierii unui terţ, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault, de sub 30.000 de euro.

Aplicaţia nu oferă estimare pentru mărcile Saab, Lexus, Rover, Chrysler, Iveco, Maserati şi Lada. ”Renault poate completa această listă şi actualiza acest document în funcţie de mărcile excluse de la estimare prin acest website”, a arătat constructorul auto.

Reprezentanţii constructorului auto precizează că aplicaţia nu oferă estimări pentru vehiculele de peste 3.5 tone.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Acord între Arval și Grupul BCR pentru preluarea unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management

SUA ar putea permite livrarea de petrol din Venezuela în Europa, pentru a compensa țițeiul rusesc

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...

autovehicule second-hand
Auto rulate

Peste 400 de autovehicule second-hand au fost retrase de la comercializare în jud. Prahova

17 comerciați de autovehicule second-hand din Ploiești și alte localități din jud....

Auto rulate

Mașinile rulate tranzacționate prin contracte germane sunt o problemă majoră. Cum poate fi rezolvată?

Multe dintre mașinile rulate provin din Germania, țară care este cel mai...

mașinile galbene
Auto rulate

De ce mașinile galbene se vând mai bine pe piața second hand?

În timp ce, în medie, o mașină pierde 22,5% din valoare după...