Dacia Duster Ambulanță, un nou proiect RTR și Romturingia

Dacia, împreună cu societatea Romturingia, din Câmpulung Muscel, specializată în conversia şi amenajarea de caroserii, anunţă livrarea primelor vehicule Duster destinate serviciilor de Ambulanţă. Pentru început, în Angola, unde Duster este comercializat sub marca Renault.
dacia duster ambulanta romturingia - floteauto 0

dacia duster ambulanta romturingia - floteauto 2Proiectul de transformare care a stat la baza caietului de sarcini a vizat realizarea unui vehicul pentru transportul persoanelor bolnave care să fie adaptat exploatării în cele mai dificile condiţii de teren.

Produsul rezultat în urma cooperării dintre echipele de specialişti ai Renault Tehnologie Roumanie (RTR) şi cei de la Romturingia este o ambulanță de tip A1,  aceasta fiind omologată conform normelor europene în domeniu.

dacia duster ambulanta romturingia - floteauto 1Vehiculul are la bază structura modelului Duster, care a fost supraînălţată şi alungit cu 300 mm, prin extinderea consolei spate. Se oferă, astfel, spaţiul necesar pentru instalarea, în compartimentul creat în spatele locurilor faţă, a întregului ansamblu util pentru transportul unui bolnav şi a unui însoţitor, împreună cu echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor.

Pe lângă atributele practice și raportul inegalabil prestații/preț, modelele Duster ambulanță carosate de Romturingia oferă avantajul capacităţii de intervenţie în zone extrem de dificile, inaccesibile în mod obișnuit pentru majoritatea ambulanțelor clasice.

dacia duster ambulanta romturingia - floteauto 3Noul vehicul special ilustrează, odată în plus, buna colaborare dintre Grupul Renault România și societatea Romturingia, una dintre cele mai importante companii din ţară specializate în activitatea de carosare.

Printre rezultatele recente ale acestui parteneriat de durată se numără şi vehiculul Duster Pick-Up, care a intrat, începând de anul trecut, în dotarea flotei OMV Petrom.

Adaugati comentariu