Advertisement
mașini second hand
Home Piaţa auto Auto rulate Cumperi o mașină la mâna a doua? Verifică-i istoricul și kilometrii reali

Cumperi o mașină la mâna a doua? Verifică-i istoricul și kilometrii reali

Alegerea unei mașini la mâna a doua este o investiție pe care cumpărătorul trebuie să o facă bine informat, putând să verifice o mulțime de informații precum istoricul și kilometrii reali. Unul din argumentele des auzite când vine vorba de a decide între un autovehicul nou și unul second hand este cel legat de valoarea sa: o dată ieșită pe poarta concesionarului, mașina nouă își pierde din prețul care tocmai a fost achitat. Acest argument este corect, dacă ne gândim în absolut în situația în care am vinde un vehicul nou a doua zi după ce l-am achiziționat nu ar fi posibil să obținem fix prețul pe care noi l-am achitat.

De aceea, mulți șoferi aleg o mașină la mâna a doua. Pe site-ul nostru, https://www.verificareavin.ro/, puteși genera un raport foarte detaliat cu fișa mașinii pe care doriți să o cumpărați, pe baza numărului VIN – mai cunoscut ca seria de șasiu. Abrevierea vine din limba engleză – Vehicle Identification Number. Numărul VIN este o combinație de caractere unică atribuită autovehicului de către producător. Acest număr este format din 17 caractere (litere și cifre) și permite identificarea fiecărui autovehicul. Deci, dacă ești interesat de istoricul mașinii pe care dorești să o cumperi, verifică neapărat numărul VIN.

 

Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. Fizic, numărul VIN poate fi găsit pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. De asemenea, numărul de șasiu (numărul Vin) mai poate fi imprimat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau sub parbriz.

 

Numărul VIN include informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica, aici, destinația pieței de desfacere a autovehiculului. În plus, numărul VIN îți permite să afli istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii. În baza numărului VIN, poți ști dacă autovehiculul este furat sau nu.

Prin urmare, pe lângă verificarea mașinii la un centru auto specializat, înainte de cumpărare, te sfătuim să verifici mai întâi datele de mai sus, obținute simplu prin generarea unui raport VIN pe https://www.verificareavin.ro. El te va ajuta să iei o decizie corectă!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...

autovehicule second-hand
Auto rulate

Peste 400 de autovehicule second-hand au fost retrase de la comercializare în jud. Prahova

17 comerciați de autovehicule second-hand din Ploiești și alte localități din jud....

Auto rulate

Mașinile rulate tranzacționate prin contracte germane sunt o problemă majoră. Cum poate fi rezolvată?

Multe dintre mașinile rulate provin din Germania, țară care este cel mai...

mașinile galbene
Auto rulate

De ce mașinile galbene se vând mai bine pe piața second hand?

În timp ce, în medie, o mașină pierde 22,5% din valoare după...