Cum vrea Concurenţa să schimbe legislaţia RCA

În condiţiile în care aproximativ un sfert dintre maşinile aflate în circulaţie nu au o asigurare auto obligatorie valabilă, Consiliul Concurenţei intenţionează să schimbe legislaţia RCA.City Insurance

Astfel, Consiliul Concurenţei propune ca, pentru persoanele fizice, poliţele RCA să se poată încheia pentru 6 sau 12 luni, iar pentru persoanele juridice, pentru o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună.

În opinia instituţiei, reducerea gradului de cuprindere în RCA este cauzată, probabil, de existenţa poliţelor de asigurare cu durata foarte scurtă.

“Sunt destul de multe maşini în circulaţie, aproximativ un sfert, care nu au RCA valabil, pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă – o lună – iar apoi au uitat să o reînnoiască. Ca urmare, noi am propus ca poliţele RCA să se poată încheia pentru 6 sau 12 luni pentru persoane fizice şi pentru o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, pentru persoanele juridice”, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

 

 

Adaugati comentariu