Advertisement
Home Piaţa auto Auto rulate Cum să te ferești de samsarii auto încă de la telefon!

Cum să te ferești de samsarii auto încă de la telefon!

Există comercianți de automobile second-hand și țepari. Asta este binecunoscut de toată lumea. Tocmai de aceea lumea a început să-i divizeze în vorbirea uzuală între “dealeri” și “samsari”.

Gata! Te-ai hotărât să îți schimbi mașina dar nu ai bani de una nouă, cu toate opțiunile pe care le-i vrea. Alternativa este piața vehiculelor de ocazie. La capitolul mașinilor de ocazie există câteva surse de unde se informează românul: pe site-urile de anunțuri generale, pe site-urile specializate pe vehicule second-hand și, nu în ultimul rând, pe la dealerii de mașini noi care, de cele mai multe ori, au un parc de vehicule rulate preluate ca avans pentru mașini noi. Desigur, cele mai sigure la achiziție sunt cele cumpărate de la aceștia din urmă. De cele mai multe ori oferă și o garanție reală de câteva luni, un an sau mai mult, în funcție de ce garanție restantă mai avea mașina. Desigur, sunt mai scumpe decât de pe net, dar sunt și cele mai sigure la achiziție.

Vânzători și samsari

Majoritatea celor care vor să-și vândă mașinile o vor posta pe internet cu fotografii mai bune sau mai proaste, în funcție de ce telefoane au și cum se pricep. Aici vei vedea prima diferență: majoritatea celor care au fotografii bune, din toate unghiurile, cu mașina impecabil de curată la interior ar trebui să îți ridice suspiciuni. Cei care-și vând mașinile de regulă merg cu ele și, automat, interioarele nu vor fi chiar curate și lipsite de orice fel de obiecte personale uitate în cadru. Aceștia sunt vânzători neprofesioniști, care nu fac din vânzarea mașinii personale o afacere. Desigur, sunt și mulți țepari care afișează poze de acest gen din indolență, nepricepere sau chiar intenționat. Dacă e cheia în contact la poza cu interiorul vezi dacă are și un breloc. Cele fără breloc sunt mai practice când ai mai multe mașini la vânzare…

Mai multe sfaturi poți găsi aici

samsari-auto03
Un interior atât de curat se vede doar în reviste, în mapele de prezentare și în anunțurile samsarilor. Noi, oamenii normali, mai avem un încărcător de telefon, ceva, în cadru. Baremi un stick USB în radio!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...

autovehicule second-hand
Auto rulate

Peste 400 de autovehicule second-hand au fost retrase de la comercializare în jud. Prahova

17 comerciați de autovehicule second-hand din Ploiești și alte localități din jud....

Auto rulate

Mașinile rulate tranzacționate prin contracte germane sunt o problemă majoră. Cum poate fi rezolvată?

Multe dintre mașinile rulate provin din Germania, țară care este cel mai...

mașinile galbene
Auto rulate

De ce mașinile galbene se vând mai bine pe piața second hand?

În timp ce, în medie, o mașină pierde 22,5% din valoare după...