Advertisement
Cum sa previi furtul de combustibil
Home Administrare flote Monitorizare și aplicații Cum să previi furtul de combustibil din parcul tău auto folosind un calculator de carburant

Cum să previi furtul de combustibil din parcul tău auto folosind un calculator de carburant

Managerii de flote auto au numeroase responsabilități de care trebuie să țină cont. Pe lângă coordonarea resurselor umane și gestionarea propriu-zisă a transporturilor, este important să știe în timp real ce se întâmplă cu autovehiculele de pe teren, dacă întâmpină sau nu probleme sau dacă s-au încadrat în intervalul de timp pentru a ajunge la destinație. Și, în final, mai trebuie să prevină și furtul de combustibil din parcul auto.

 

Cum te ajută un calculator de carburant

Una din problemele majore cu care se confruntă managerii de flote la nivel global, o reprezintă furtul de combustibil care se realizează, de la an la an, prin metode tot mai ingenioase.

Să luăm, spre exemplu cazul furtului de combustibil din injectoare, care se realizează prin intermediul unui furtun care distribuie o cantitate din combustibil înapoi în rezervorul mașinii, în timp ce o alta va curge într-un vas extern. Este dificil, de cele mai multe ori, să prinzi în flagrant o persoană care recurge la furtul de combustibil, așa că soluțiile de control al consumului de combustibil urmăresc în primul rând prevenirea sustragerilor de carburant.

SafeFleet vine cu soluții care contribuie semnificativ la prevenirea fenomenului de furt de combustibil cu care se confruntă managerii flotelor auto. Ca să observi furtul, este nevoie de un sistem de monitorizare a flotelor care să evidențieze consumul de carburant în raport cu numărul de kilometri parcurși, cei realizați în interes de serviciu și respectiv cei parcurși în interes personal.

SafeFleet oferă diverse metode pentru calculul consumului de carburant, în conformitate cu caracteristicile autovehiculelor (marca, modelul și anul fabricației), dar și cu bugetul de care dispui. Soluțiile de calcul ale consumului de motorină sau ale consumului de benzină măsoară cu precizie cantitatea consumată, fiind testate și validate de sute de implementatori.

supraacciza la carburanţi

Una dintre cele mai apreciate metode de calcul a consumului de combustibil este bazată pe alimentările de la plin la plin. Calculul se va face în funcție de distanțele totale între alimentări – deci depinde și de monitorizarea precisă a poziției autovehicului. Următorul pas este compararea consumului de combustibil real din alimentări cu consumul normat al vehiculului (consum mediu estimat din fabricație). Diferențele mari între cele două valori pot indica furtul de combustibil.

Funcționalitățile de management al combustibilului oferite de SafeFleet includ și alte metode de mare precizie pentru calculul consumului de carburant, precum:

  • măsurarea nivelului combustibilului printr-o sondă digitală instalată în rezervor – oferă alerte și rapoarte complexe despre variațiile consumului de carburant.

 

  • monitorizarea consumului de combustibil prin FMS – unitatea telematică SafeFleet se poate conecta la magistrala de date a vehiculului (CAN-BUS) și citi direct consumul de carburant din computerul de bord al acestuia.

SafeFleet este soluția numărul 1 în monitorizarea GPS a autovehiculelor, servicii la care au apelat cu încredere companii mari din România, precum International Lazar Company, Dumagas Transport, Argo International sau Klacska Romania. Serviciile Safefleet au la bază trei direcții majore de acțiune: monitorizare, eficientizare și analiză.

Monitorizarea poziției pe hartă a autovehiculelor din flota pe care o deții devine mult mai ușor de realizat cu SafeFleet, iar activitatea lor detaliată poate fi urmărită ușor, chiar din meniul principal al aplicației pe care o punem la dispoziție.

Localizarea poziției autovehiculelor se poate realiza doar atunci când motorul mașinii este pornit. Funcția de urmărire și de localizare prin GPS este extrem de utilă, nu doar pentru că monitorizează în timp real poziția vehiculelor din flotă, însă și pentru că oferă informații cu privire la ora de sosire la destinație, informații care pot fi transmise clienților. De aici și direcția de eficientizare care vine atât în ajutorul șoferilor, care vor ști când vor încheia transportul, cât și a clienților care vor ști de la început ora estimată de ajungere a vehiculului la destinație.

Totodată, maximul de eficiență este redat de faptul că SafeFleet oferă atât hărți OpenStreet Maps, care sunt detaliate până la numere de casă, cât și hărți licențiate Google Maps, Google Maps Satellite și Google Maps Physical. Cu ajutorul acestor hărți detaliate și a localizării GPS, poți recomanda rutele optime pentru a parcurge cel mai rapid și sigur drum pentru angajații tăi.

Astfel, monitorizarea și mentenanța vehiculelor nu a fost niciodată mai simplă. Cu SafeFleet primești analize cu privire la flotele tale și ești notificat când se întâmplă evenimente care necesită o atenție sporită, cum ar fi comportamentul neadecvat al șoferilor sau devierea unui autovehicul din perimetrul setat de tine.

Din portofoliul Safefleet fac parte deja peste 6.500 de clienți din întreaga lume, care se bucură în prezent de o excelentă gestionare a flotelor auto. Ei au acces în timp real la informații cu privire la autovehiculele din flotă, prin care pot să se asigure că există o balanță echilibrată a consumului de carburant din firmă. Avantajele puse la dispoziție de SafeFleet contribuie semnificativ la creșterea profitabilității business-ului lor, mai ales prin controlarea consumului de combustibil și reducerea pierderilor.

Descoperă și alte soluții SafeFleet pentru managementul flotei tale auto, de la rutare și rapoarte de activitate, la utilizarea datelor din tahograf sau aplicația mobilă SafePush și vezi cum îți poți reduce costurile flotei!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

telematice
Monitorizare și aplicații

5 capcane de evitat la achiziția unei soluții telematice

Soluțiile telematice sprijină luarea deciziilor bazate pe date privind costul total de...

cazinou
Gadgets și High-TechMonitorizare și aplicații

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou Într-o lume...

parking
Monitorizare și aplicații

Primăria Capitalei a început digitalizarea sistemului de parking

Primăria Municipiului Bucureşti a început procesul de digitalizare a sistemului de parking...