Advertisement

Home Transporturi Cum să devii șofer de taxi în Londra

Cum să devii șofer de taxi în Londra

Dacă v-ați gândit vreodată să vă faceți taximetriști în Londra, iată câteva instrucțiuni care v-ar putea ajuta. Motivul pentru care ați face asta este simplu: puteți ajunge la un salariu de 40.000 lire sterline pe an. Fără “tips”.

Să devii taximetrist în Londra nu este ceva ce se poate obține într-un timp scurt. Nu e ca și un simplu examen de luat permisul de conducere. Pentru cei care au stat mai mult timp în Londra și deja cunosc orașul va fi mult mai simplu. Dacă vreți să mergeți de mâine și să începeți să lucrați, mai bine vă lăsați păgubași, sau treceți la Uber. Dar veniturile sunt bune și nu ridică probleme foarte mari. Iată câțiva pași importanți care vă pot ajuta:

1) În primul rând trebuie să trimiteți o cerere și un certificat medical în scris la adresa:

The Public Carriage Office

15, Penton Street

London

N1 9PU

2) Cumpărați o copie a “Blue Book” și începeți să învățați traseele. Cu cât le învățați mai repede cu atât veți reuși să treceți mai repede testul. Precizăm că în Londra nu este permisă utilizarea GPS-ului de către taximetriști.

3) După ce primiți pachetul pentru aplicație de la P.C.O. completați-l și trimiteți-l înapoi împreună cu datele medicale și certificatele adiționale solicitate.

4) Așteptați răspunsul din partea P.C.O.

5) Când sunteți pregătit pentru a trece testul puteți merge să încercați.

6) Aveți de trecut un examen scris, după care câteva teste orale.

7) Dacă treceți testele de mai sus, puteți să cereți eliberarea licenței din partea PCO.

Câteva informații utile:

Pentru a învăța mai ușor traseele, printați la pe o hârtie un traseu din “Blue Book” și parcurgeți traseul pe bicicletă sau pe un scuter. Puteți învăța, astfel, mai multe trasee până primiți răspunsul de la PCO. Se recomandă să știți primele 80 de trasee din “Blue Book” pentru taximetriști.

Datele medicale solicitate de PCO vor fi fi verificate la medicul tău de familie, care ar trebui să fie același pe ultimul an. Sunt interesați de probleme precum: cardiace, epilepsie, psihiatrice, diabet, pierderi ale cunoștinței.

În plus, trebuie știut că înainte de a vă fi admisă cererea se va face și o verificare a cazierului judiciar. Dacă aveți vreo condamnare va fi cam greu să mai obțineți licența.

La testul scris trebuie să răspundeți corect la minim 60% din întrebări. În mod clasic veți primi două puncte A – B și să găsiți cea mai scurtă rută dintre cele două puncte. Etapa următoare este să spuneți unde se află câteva puncte de interes din Londra. Vă este dat numele unui punct de interes (bar, hotel, obiectiv turistic etc) și vă sunt date patru locații posibile. Trebuie să bifați unde se află.

După examenul scris urmează trei teste orale care durează cam 20-30 de minute. Examinatorul vă va întreba unde se află diverse puncte de interes și va trebui să spuneți exact unde se află. Succes!

cab-london-westminster-pallace

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...