Advertisement
camioane
Home Administrare flote Service Cum să alegi cel mai bun atelier de service pentru camioane

Cum să alegi cel mai bun atelier de service pentru camioane

Camioanele, ca și alte tipuri de vehicule, au nevoie de reparații și revizii. A ști să alegi service-ul profesional pentru camioane este esențial. Este momentul acela în care trebuie să îți lași camionul pe mâini bune. După ce cumperi un camion nou, vei dori ca acesta să fie păstrat într-o stare excelentă, iar dacă trebuie dus la un service auto, vei dori să îl atingă doar mâini calificate. Lăsarea camionului la un service sau la un atelier de reparații este un mare gest de încredere.

De multe ori poate fi dificil să decizi ce service să alegi. Să fie cel cu oferte bune, dar profesionalismul personalului calificat poate fi îndoielnic, sau să fie cel cu prețuri mai mari, dar care oferă garanții la toate reparațiile lor? Un atelier care taxează foarte ieftin poate ridica îndoieli cu privire la calitatea serviciilor pe care le-ai putea primi. Pe de altă parte, prețurile foarte mari pot fi o risipă de bani, deoarece ai putea obține același serviciu pentru mai puțin și ai economisi bani.

Servicii excelente pentru camioane la prețuri rezonabile

Alcătuiește o listă de magazine auto potrivite și compară prețurile acestora. Cel cu prețurile corecte va fi alegerea potrivită. În primul rând, atunci când mergi la un service de camioane, este esențial să verifici că este un atelier autorizat. Multe dintre service-uri afișează dovada autorizării, a faptului că sunt acreditate să desfășoare activitatea respectivă. În felul acesta poți verifica numărul de înregistrare și activitatea pe care o desfășoară respectivul service sau atelier.

Experiența personalului calificat poate părea cel mai evident lucru de luat în considerare, dar este mai mult decât atât. Una este ca un mecanic să întrețină mașini de 25 de ani și cu totul alta de cât timp funcționează service-ul în sine. Pe de altă parte, nu subestima niciodată puterea recomandărilor bune, deoarece acestea te pot scuti de multe bătăi de cap.

Verifică opiniile altor clienți

Un atelier renumit are un site web și rețele de socializare unde poți verifica evaluările altor clienți care și-au încredințat camionul în mâinile lor. Fă eforturi să discuți cu prietenii sau colegii despre experiențele pe care le-au avut cu diferitele centre de service pentru camioane din zona ta și care s-au remarcat atât prin serviciul clienți, cât și prin munca excelentă. Dacă nu găsești suficiente recomandări de la familie și prieteni, poți accesa online și căuta recenzii și evaluări online, spre exemplu service camioane Galați. Acordă mai multă atenție recenziilor consumatorilor, deoarece informațiile acestora sunt mai fiabile. Un atelier cu un scor mare și referințe bune ar trebui inclus în lista ta scurtă.

Un alt aspect important de avut în vedere sunt piesele de schimb originale

Camionul tău nu poate folosi nici un alt fel de piese de schimb, decât cele care sunt omologate de producător, adică originale. Atelierele care folosesc piese originale sunt mai fiabile, deoarece vor garanta un nivel ridicat de calitate în munca pe care o desfășoară. Amintește-ți că piesele originale sunt perfect proiectate, astfel încât atunci când cumperi una, aceasta să fie cea corectă. De asemenea, acestea nu vor afecta negativ valoarea camionului tău dacă îl vei vinde în viitor.

Un service pentru camioane curat și organizat

Să găsești un atelier sau service impecabil este dificil. Cu toate acestea, este important ca aceste locuri să mențină un nivel standard de curățenie și organizare. În plus, vei avea mai multă încredere într-un service curat și bine organizat, deoarece mecanicii nu vor pierde piese sau nu vor folosi piese greșite. De asemenea, vei putea aștepta confortabil cât timp camionul tău este verificat sau reparat.

În momentul în care ai ales service-ul de camioane, solicită analiza prealabilă a camionului. Acest document trebuie să indice clar starea inițială a vehiculului și reparațiile care trebuie efectuate. Odată ce ai un document  în care este menționat clar ce urmează să fie reparat, service-ul trebuie să-ți ofere un buget detaliat cu valoarea fiecărei reparații.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia
Service

Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Începând din luna iunie 2023, clienții Dacia ale căror vehicule sunt afectate...

reparații auto
AsigurăriService

9 din 10 români vor publicarea unor prețuri de referință pe piața de reparații auto

9 din 10 români (93%) consideră că ar fi benefică publicarea anuală,...

Service

Calea către service-uri auto incluzive

Un studiu recent al celor de la Castrol identifică cinci pași cheie...

RAR
Service

RAR: Conflictele dintre clienți și service-urile auto, la masa negocierilor

Registrul Auto Român (RAR) a implementat o soluție rapidă de rezolvare a...