Cum poate beneficia orașul tău de autobuzele electrice?

Pe măsură ce crește ritmul urbanizării, orașele se confruntă cu schimbări în domeniul energetic, al transportului și al consumului. În mai multe regiuni de pe glob, orașele testează moduri de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce aglomerația și a furniza energie verde, din surse de încredere și la prețuri pe care populația în creștere să și le permită pe termen lung.
Autobuzele electrice BYD

Automatizarea si impartirea mijloacelor de transport vor avea un rol important in aceasta transformare, schimband modurile in care oamenii se deplaseaza in oras. In curand, flote cu vehicule electrice autonome vor deplasa oamenii de acasa catre birou sau supermarket. Aceste vehicule vor maximiza capacitatea de utilizare, reducand substantial costul de transport si aglomeratia urbana.

Astfel, autobuzele electrice folosite in transportul urban se vor incarca la priza la momente potrive: uneori in mijlocul zilei, cand vantul si energia solara dau cea mai mare productivitate, alteori nopatea, cand pretul energiei este scazut. Cand cererea pentru transportul cu autobuzele electrice va fi redusa – in zilele cu sarbatori legale, de exemplu – aceste flote vor putea returna energia stocata inapoi in sistem.

 

La intersectia acestor trenduri se afla electrificarea transportului cu scopul de a oferi clientilor optiunie de mobilitate ieftina, sigura si prietenoasa cu mediul inconjurator.

Autobuzele electrice BYDAutobuzele electrice sustin intentiile la nivel local si national de a furniza cetatenilor optiuni de transport cu impact minim asupra mediului. Chiar daca sursele de generare a energiei nu se schimba prea mult – baza este formata din carbune, gaz natural si energie regenerabila – autobuzele electrice pot reduce emisiile de carbon cu 60% comparativ cu autobuzele cu motoare pe combustie interna. In orasele foarte aglomerate din Romania, achizitionarea de autobuze de vanzare cu baterie electrica pot fi un factor important in imbunatatirea calitatii aerului si a sanatatii locuitorilor urbani.

 

Deoarece cererea pentru autobuze cu baterie electrica a devenit tot mai mare in orasele europene, folosirea lor poate oferi beneficii aditionale. Astfel, orarele de incarcare a bateriilor pot profita de intervalele orare in care pretul electricitatii este scazut si evita perioadele in care cererea consumatorilor casnici pentru energie electrica este mare. Bateriile electrice ale acestor autobuze pot stoca surplusul de energie electrica si o pot redistribui inapoi in sistem la cerere – aceasta caracteristica poate deveni foarte imporanta pentru companiile detinatoare de flote mari de autobuze.

Autobuzele electrice BYD

 

Ritmul de evolutie a lucrurilor pe linia electrificarii transportului urban – constant, cu cresteri graduale – se concentreaza pe maximizarea potentialelor beneficii. Este incurajata achizitionarea de autobuze electrice, ceea ce va creste numarul de kilometri electrificati efectuati de transportul urban.

 

 

Orasele mici sunt cele mai potrivite pentru a beneficia de transportul electric, in special pentru ca le este mai usor sa adapteze grila de surse de incarcare a bateriilor electrice la nevoile de transport – serile din timpul saptamanii sunt cele mai aglomerate.

Adaugati comentariu