Advertisement

masini-electrice-hibrid-floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde Cum încurajează ALD Automotive alegerea modelelor electrice

Cum încurajează ALD Automotive alegerea modelelor electrice

Clienţii ALD Automotive au putut testa, în cadrul unui eveniment dedicat lor, cele mai noi modele de vehicule electrice şi hibride, disponibile pe piaţa locală.

ALD Automotive şi-a propus ca, prin acest gen de evenimente dedicate inovaţiei şi autovehiculor ecologice, să ofere posibilitatea clienţilor să testeze noile tehnologii electrice şi hibride, astfel încât, pe viitor, companiile să îşi reducă amprenta de carbon în ceea ce priveşte utilizarea flotelor. În plus, compania promovează condusul defensiv şi ecologic ale cărui efecte sunt legate de siguranţa utilizatorilor şi de costuri mai mici în administrarea flotelor auto.

Evenimentul a avut loc la Academia Titi Aur şi a avut parteneri precum Automobile Bavaria, Badsi, Mercedes-Benz România, Renault, Toyota, Lexus, Țiriac Auto, Volkswagen, Volvo, TMC Electric Mobility şi însăşi gazda evenimentului, Academia Titi Aur.

catalin_olteanuPrin acest eveniment, ajuns deja la cea de-a doua ediţie, ne dorim să încurajăm clienţii să aleagă modele electrice şi hibride pentru flotele lor, atât ca parte a strategiei de CSR, cât şi ca modalitate de reducere a costurilor pe termen mediu şi lung. Anul trecut s-au vândut în România doar 495 de vehicule electrice şi hibride, în timp ce la nivel european, la sfârşitul lui 2015, erau înregistrate 97.687 de astfel de vehicule. Este clar că avem nevoie de implicarea autorităţilor în susţinerea iniţiativelor din domeniu ale mediului privat, altfel progresul va fi mai lent. Este nevoie de mai multe scheme de sprijin pentru achiziţia vehiculelor eco sau de alte facilităţi fiscale, dar şi de accelerarea dezvoltării infrastructurii staţiilor de încărcare. Prin acest eveniment am vrut să arătăm că aceste noi soluţii de mobilitate sunt accesibile şi că lipsa staţiilor de încărcare nu reprezintă un punct blocant pentru cei care nu ies din oraş. Toate studiile arată că şoferii preferă să îşi încarce maşina la birou sau acasă şi nu de la staţiile publice de încărcare. Noi o să continuăm eforturile în această direcţie şi îi vom încuraja constant pe clienţi să aleagă alternativa vehiculelor eco, punându-le la dispoziţie soluţii adaptate activităţii zilnice”, spune Cătălin Olteanu, Director Comercial, ALD Automotive.

Participanţii au avut la dispoziţie 17 modele de autovehicule electrice şi hibride: Mercedes-Benz GLE 500e, Volvo XC90 T8 Twin Engine, BMW i3, BMW i8, Toyota Auris Hybrid, Toyota RAV4 Hybrid, Lexus RX Hybrid, Lexus IS Hybrid, Renault ZOE, Renault Twizy, Nissan Leaf, Ford Vignale, Mitsubishi Outlander PHEV, VW Passat GTE, VW Golf GTE, VW e-Golf şi VW e-up.

Staţiile G5 şi G6 furnizate de TMC Electric Mobility au asigurat încărcarea autovehiculelor electrice. Invitaţii au beneficiat de o sesiune demonstrativă a cursurilor de condus defensiv şi ecologic şi de activităţi inedite, precum test drive pe cel mai modern circuit din România la Academia Titi Aur, dar şi în afara lui. Totodată, aceştia au putut testa în cadrul atelierelor pregătite special pentru ei, simulatoarele de impact frontal şi de răsturnare a autovehiculului şi maşina cu 2 volane puse la dispoziţie de Școala de condus defensiv Titi Aur.

Reponsabilitatea socială este extrem de importantă pentru ALD Automotive, compania fiind un promotor al conceptului de înverzire a parcului auto şi a mijoacelor alternative de transport. Ca urmare a cererii pentru aceste tipuri de vehicule, aceasta a livrat în 2015 prima flotă electrică în leasing operaţional către un client de top din România.

ALD Automotive acţionează zi de zi pentru îmbunătăţirea flotei clienţilor, pentru siguranţa utilizatorilor autovehiculelor şi pentru limitarea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2. Organizaţia oferă consultanţă tuturor clienţilor pentru ca politicile lor auto să aibă un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. Mai mult, atunci când îşi consiliază clienţii cu privire la alegerea flotei, ALD Automotive recomandă ”rightsizing” mai degrabă decât ”downsizing”, adică alegerea modelelor auto din aceeaşi clasă dorită, însă cu o emisie mai mică de CO2. O altă iniţiativă este reprezentată de cursurile de condus defensiv şi ecologic oferite clienţilor, în parteneriat cu Academia Titi Aur.

Cu o experienţă de 16 ani în conducerea defensivă, Titi Aur este unul dintre cei mai cunoscuţi traineri din acest domeniu şi a pregătit mai mult de 25.000 de cursanţi, alături de echipa sa de 12 instructori. Academia „Titi Aur” a fost înfiinţată în 2007, membrii echipei fiind actuali sau foşti piloţi sau copiloţi, cu experienţă în campionatele de raliu.

ALD Automotive este filiala specializată în leasing operaţional şi administrarea flotelor de autovehicule a Grupului Société Générale. Cu 5.000 de angajaţi, compania operează în 41 de ţări, având în administrare peste 1.200.000 de autovehicule, potrivit rezultatelor de la finalul anului trecut.

Pe piaţa din România, ALD Automotive este operaţională din 2005, fiind certificată SRAC pentru standardele ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2005.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...