Advertisement
samsarii de mașini
Home Administrare flote Asigurări Cristian Muntean, ASSAI: Peste jumătate dintre autovehicule sunt asigurate la societăţi aflate în dificultate

Cristian Muntean, ASSAI: Peste jumătate dintre autovehicule sunt asigurate la societăţi aflate în dificultate

Euroins, Astra şi Carpatica deţin peste 60% din piaţa RCA, ceea ce înseamnă că peste jumătate dintre autovehiculele care circulă pe şoselele ţării sunt asigurate la societăţi aflate în diverse stadii premergătoare falimentului, un lucru extrem de grav, a avertizat preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente din România (ASSAI), Cristian Muntean.

„Avem deja un asigurător care deţine aproape 20% din piaţa RCA – Astra Asigurări – în faliment. Se pare că în luna februarie, dacă cei de la Carpatica Asigurări nu încheie tranzacţia cu acei investitori strategici despre care vorbesc, va intra şi această societate în faliment. Cea de-a treia societate care se află în dificultate se numeşte EuroIns. Cele trei societăţi, însumate, reprezintă 60% din piaţa RCA, un procent halucinant de mare. Asta înseamnă că peste jumătate dintre autovehiculele care circulă pe şoselele ţării sunt asigurate la societăţi aflate în diverse stadii premergătoare falimentului”, a punctat Cristian Muntean.

Potrivit acestuia, în cazul Carpatica Asigurări, ASF „a luat o decizie legală şi corectă, doar că a fost tardivă”.

„În cazul Astra şi Carpatica Asigurări, aceste nereguli existau de peste cinci ani, doar că au fost acoperite de fostele conduceri ale ASF. (…) Carpatica Asigurări are în momentul de faţă mari probleme în ceea ce priveşte plata despăgubirilor. În schimb, de circa un an, EuroIns este un plătitor bun de despăgubiri”, a mai spus preşedintele ASSAI.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis aplicarea măsurilor de rezoluţie în cazul societăţii de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării.

Prin mecanismul de rezoluţie se doreşte o intervenţie a autorităţii în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerinţele legale, înainte de a intra în faliment.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...