Creștere cu 24,8% pentru afacerile din transporturi în primele 6 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în primele şase luni din acest an, faţă de perioada similară din 2021, cu 26% ca serie brută, şi cu 25% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
afacerile din transporturi

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, majorarea cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a fost determinată de evoluţiile înregistrate la cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+44%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+25%), activităţile de transporturi (+24,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,1%) şi activităţile de comunicaţii (+9,7%).

În primele 6 luni comparativ cu intervalul similar de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 24%. În transporturi, avansul a fost de 23,9%.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,8%, datorită avansului afacerilor din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,3%), activităţile de transporturi (+2,4%), activităţile de comunicaţii (+2,1%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,3%. În transporturi, avansul a fost de 0,6%.

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 29,5%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+51,5%), activităţile de transporturi (+28,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+28,0%), activităţile de comunicaţii (+11,2%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 29,2%. În transporturi, avansul a fost de 6,4%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Tendințele anului 2022 în finanțările prin leasing financiar

Polonia dublează amenzile de circulație pentru șoferii recidiviști

 

 

 

Adaugati comentariu