Advertisement

comerţul
Home Finanţare Leasing operaţional Cum cresc flotele finanţate şi administrate în leasing operaţional

Cum cresc flotele finanţate şi administrate în leasing operaţional

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 53.600 de unităţi în administrare la finalul trimestrului al treilea din 2015, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014 şi cu 9% faţă de începutul acestui an.

În perioada ianuarie-septembrie, au fost înmatriculate peste 11.000 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 17% din totalul înmatriculărilor noi, ceea ce reprezintă o creştere cu 2 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tendinţa de creştere anticipată de specialişti se menţine, atât în industria auto, cât şi pentru serviciile de management de flote.

Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi RCI Finanţare Romania.

„Observăm că leasingul operaţional a continuat să reprezinte o cotă importantă din livrările de autovehicule noi, ceea ce, alături de creşterea constantă a pieţei din ultimii ani, confirmă încrederea deţinătorilor de parcuri auto în această soluţie. Totodată, având în vedere rezultatele după primele trei trimestre, considerăm estimarea iniţială de 55.000 de autovehicule administrate în leasing operaţional, la sfârşitul anului 2015, ca fiind realistă”, afirmă preşedintele ASLO, Bogdan Apahidean.

În acelaşi timp, Dan Boiangiu, vicepreşedinte al Asociaţiei, consideră că piaţa leasingului operaţional şi-a continuat creşterea constantă, atât în volum cât şi în calitatea şi complexitatea soluţiilor oferite clienţilor.

„Astăzi leasingul operaţional este un produs matur, perceput de către majoritatea spectrului cererii ca fiind o soluţie eficientă şi modernă de gestiune a mobilităţii, fapt confirmat pe deplin de aceste cifre. Ponderea de 17% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi este totodată şi semnalul apropierii de realităţile ţărilor cu o experienţă mai bogată în leasingul operaţional, cu toate că potenţialul pieţei românesti este încă departe de a fi atins”, explică Dan Boiangiu.

Membrii ASLO reprezintă 98% din totalul pieţei. În structura portofoliului se observă o creştere a preferinţei clienţilor pentru serviciile complete de leasing operaţional – finanţare şi management de flote – cu o cotă de 70%, urmate de management de flote – 21%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreţinere şi reparaţii, asigurări (RCA şi CASCO), asistenţă rutieră şi maşină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010, în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociaţi sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

ASLO îşi propune să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie fiind o interfaţă eficientă între comunitatea pe care o reprezintă şi comunitatea de afaceri şi autorităţi, protejând în acelaşi timp interesele membrilor săi.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ayvens
Leasing operaţional

Ayvens intră în parteneriat cu BYD pentru a livra vehicule electrice în Europa

Ayvens (ALD Automotive – LeasePlan) a semnat un memorandum de înțelegere cu...

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...