Transportatorii rutieri de persoane
Home Transporturi COTAR: Transportatorii rutieri de persoane sunt aproape de faliment

COTAR: Transportatorii rutieri de persoane sunt aproape de faliment

Transportatorii rutieri de persoane sunt aproape falimentate după un an şi jumătate de restricţii cauzate de pandemia de coronavirus, iar în acest context Guvernul trebuie să ia măsuri pentru deblocarea situaţiei, susţin reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

„Blocajele de pe căile ferate din ultima perioadă de caniculă, care au pus în pericol călătorii, arată că este nevoie de transport rutier autorizat. După un an şi jumătate de restricţii cauzate de pandemie, firmele de transport sunt aproape falimentate. Cea mai importantă rută de transport persoane din această perioadă de sezon estival, Bucureşti – Constanţa, a fost blocată, astăzi, pe ambele sensuri. Nu este nici primul, nici ultimul incident de acest fel. Dacă înainte de pandemie puteau interveni transportatorii rutieri, pentru a prelua călătorii, acum este din ce în ce mai greu, după ce firmele au fost nevoite să reducă foarte mult numărul de autocare şi de microbuze, dar şi numărul şoferilor. În tot acest timp, pentru firmele de transport rutier de persoane nu s-a putut găsi nicio modalitate de a compensa pierderile suferite în pandemie. Această situaţie poate duce la blocarea transporturilor în toată ţara, iar până acum se pare că nimeni nu-şi dă seama de consecinţele pe termen scurt, mediu şi lung ale falimentării, cu bună ştiinţă, a transportatorilor autorizaţi din România”, menţionează transportatorii.

Potrivit COTAR, haosul creat pe ruta feroviară către şi dinspre Litoral ar fi putut să nu existe, dacă transportatorii rutieri de persoane ar fi operat ca înainte de pandemie.

„Din păcate, astăzi nu mai sunt suficiente autocare şi microbuze care să poată ajuta călătorii, într-o perioadă foarte aglomerată, de concedii şi caniculă. Ajutorul din partea Guvernului României este absolut necesar acum, pentru a nu arunca în haos Transporturile şi pentru a nu afecta vieţile oamenilor. Pe lângă disconfortul creat de lipsa mijloacelor de transport în comun, mai este problema căldurii excesive, care poate afecta grav sănătatea oamenilor, iar pe termen lung sunt multe alte probleme care apar, la nivel naţional, atunci când dispar transportatorii rutieri de persoane (exp. Cazul Caracal). Situaţia este deja scăpată de sub control. Salvaţi transportatorii şi călătorii!”, a transmis COTAR autorităților .

Potrivit sursei citate, în cazul situaţiei de miercuri de pe ruta Bucureşti – Constanţa, operatorii de transport feroviar de călători au anunţat că vor stabili rutele deviate pentru a menţine operaţional traficul feroviar spre şi dinspre Litoral, dar toate acestea presupun modificarea orarului de circulaţie a trenurilor, pe termen lung.

Ca atare, COTAR solicită Guvernului României să ia măsuri urgent pentru deblocarea situaţiei din transporturile rutiere de persoane.

 

CITEȘTE ȘI:

Schimbările climatice ocupă primul loc în topul riscurilor pe termen lung identificate de bănci

Contract semnat pentru realizarea conexiunii Centura Oradea – Autostrada A3

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...