Advertisement

Transportatorii rutieri de persoane
Home Transporturi COTAR: Transportatorii rutieri de persoane sunt aproape de faliment

COTAR: Transportatorii rutieri de persoane sunt aproape de faliment

Transportatorii rutieri de persoane sunt aproape falimentate după un an şi jumătate de restricţii cauzate de pandemia de coronavirus, iar în acest context Guvernul trebuie să ia măsuri pentru deblocarea situaţiei, susţin reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

„Blocajele de pe căile ferate din ultima perioadă de caniculă, care au pus în pericol călătorii, arată că este nevoie de transport rutier autorizat. După un an şi jumătate de restricţii cauzate de pandemie, firmele de transport sunt aproape falimentate. Cea mai importantă rută de transport persoane din această perioadă de sezon estival, Bucureşti – Constanţa, a fost blocată, astăzi, pe ambele sensuri. Nu este nici primul, nici ultimul incident de acest fel. Dacă înainte de pandemie puteau interveni transportatorii rutieri, pentru a prelua călătorii, acum este din ce în ce mai greu, după ce firmele au fost nevoite să reducă foarte mult numărul de autocare şi de microbuze, dar şi numărul şoferilor. În tot acest timp, pentru firmele de transport rutier de persoane nu s-a putut găsi nicio modalitate de a compensa pierderile suferite în pandemie. Această situaţie poate duce la blocarea transporturilor în toată ţara, iar până acum se pare că nimeni nu-şi dă seama de consecinţele pe termen scurt, mediu şi lung ale falimentării, cu bună ştiinţă, a transportatorilor autorizaţi din România”, menţionează transportatorii.

Potrivit COTAR, haosul creat pe ruta feroviară către şi dinspre Litoral ar fi putut să nu existe, dacă transportatorii rutieri de persoane ar fi operat ca înainte de pandemie.

„Din păcate, astăzi nu mai sunt suficiente autocare şi microbuze care să poată ajuta călătorii, într-o perioadă foarte aglomerată, de concedii şi caniculă. Ajutorul din partea Guvernului României este absolut necesar acum, pentru a nu arunca în haos Transporturile şi pentru a nu afecta vieţile oamenilor. Pe lângă disconfortul creat de lipsa mijloacelor de transport în comun, mai este problema căldurii excesive, care poate afecta grav sănătatea oamenilor, iar pe termen lung sunt multe alte probleme care apar, la nivel naţional, atunci când dispar transportatorii rutieri de persoane (exp. Cazul Caracal). Situaţia este deja scăpată de sub control. Salvaţi transportatorii şi călătorii!”, a transmis COTAR autorităților .

Potrivit sursei citate, în cazul situaţiei de miercuri de pe ruta Bucureşti – Constanţa, operatorii de transport feroviar de călători au anunţat că vor stabili rutele deviate pentru a menţine operaţional traficul feroviar spre şi dinspre Litoral, dar toate acestea presupun modificarea orarului de circulaţie a trenurilor, pe termen lung.

Ca atare, COTAR solicită Guvernului României să ia măsuri urgent pentru deblocarea situaţiei din transporturile rutiere de persoane.

 

CITEȘTE ȘI:

Schimbările climatice ocupă primul loc în topul riscurilor pe termen lung identificate de bănci

Contract semnat pentru realizarea conexiunii Centura Oradea – Autostrada A3

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...

Gara de Nord - Gara Progresul
Transporturi

Licitație pentru extinderea magistralei de metrou M4, Gara de Nord – Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 din București, în calitate de lider de asociere, alături...