Contract semnat pentru realizarea conexiunii Centura Oradea – Autostrada A3

Contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului de 19 kilometri care va face legătura între Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania a fost semnat, valoarea acestuia ridicându-se la 545 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Bacău-Piatra Neamț

Prin contractul semnat cu compania austriaca Strabag, lucrările ar trebui finalizate în 2023.

„Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum naţional cu patru benzi. Va cuprinde trei noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje şi viaducte”, a precizat Cătălin Drulă.

Contractul are o valoare de 545 de milioane de lei, cu finanţare europeană, având ca termene 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.

„Am discutat cu antreprenorul austriac şi am obţinut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023. Legăturile centrelor urbane la reţeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră”, a adăugat ministrul Transporturilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Șofer drogat cu metadonă, prins de polițiști pe Autostrada A2

Bosch investește în formarea liderilor și continuă programul Junior Managers

Trecerea la vehicule mai puţin poluante va afecta vânzările de carburanți în următorul deceniu

 

 

Adaugati comentariu