Contract semnat cu un constructor chinez pentru Lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 Nord

CNAIR a semnat cu societatea chineză China Civil Engeneering Construct Corporation contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 de pe sectorul de nord al Autostrăzii de Centură București A0.A0 Nord

„Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte. Au fost trei decizii ale instanţei şi şase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câştigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluţia semnării. Interesul public prevalează şi vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului, finanțat din fonduri europene nerambursabile, este de 397,99 milioane de lei (fără TVA), iar traseul are o lungime de 8,6 km, ce va asigura inclusiv legătura între DN 2 (Afumaţi) şi DN 3 (Cernica).

Durata contractului este de 150 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Potrivit CNAIR, constructorul chinez va realiza mai multe lucrări de artă complexe, incluzând 7 pasaje pe și peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m precum și nodul rutier cu DN 2.

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Interesul pentru mașinile electrice și hibride crește, susținut de costul mai redus cu alimentarea

Vânzările de vehicule cu motoare termice nu vor mai reveni la nivelurile pre-pandemice

 

 

 

Adaugati comentariu